Reklama
Cizrnové burgery
Fotogalerie:

Cizrnové burgery

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Daniel Vašek, Turnov

Ingredience

  • 400 g uvařené cizrny
  • 200 g mletých lískových ořechů
  • 1 středně velká cibule
  • 180 g najemno nastrouhané karotky
  • 1 vejce
  • dle chuti drcený barevný pepř
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1–2 lžíce hladké mouky
  • 50–60 ml oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu umeleme do mísy a přisypeme ořechová jádra. Oloupanou cibuli najemno nasekáme a přidáme k cizrnové směsi. Karotku vymačkáme od přebytečné šťávy, vejce rozšleháme a obě suroviny vmícháme k těm ostatním v míse. Ochutíme kořením, osolíme a na závěr zahustíme moukou.

  2. Ze směsi připravíme 8 burgerů, které necháme 1 hodinu chladit. Potom každý potřeme trochou oleje, touto stranou položíme na rozpálenou grilovací pánev a opékáme. Svrchu každý burger potřeme zbylým olejem, opatrně otočíme a opečeme i po druhé straně.

  3. Burgery můžeme připravit také na elektrickém kontaktním grilu. Podáváme je v rozkrojené nahřáté hamburgerové žemli, doplněné zeleninou.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Netradiční mrkvový salát

Netradiční mrkvový salát

Tento zajímavý salát má opravdu říz. Ruth Šklíbová, Suchovršice
Zdravě a chutně /19.03.10
Losos se salsou

Losos se salsou

Losos je nenáročný na přípravu.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /02.06.13
Sójový guláš s klíčky

Sójový guláš s klíčky

Nejvhodnější přílohou je rýže.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /10.02.16
Jemná cuketová polévka

Jemná cuketová polévka

Lehká letní polévka.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /16.08.13
Kedlubny plněné mletým masem

Kedlubny plněné mletým masem

Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory nebo pečivo.

Eva Sládková, Strakonice

Zdravě a chutně /02.06.15
Chřestová pochoutka

Chřestová pochoutka

Jednoduchý a zajímavý oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /11.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu