Reklama
Cizrnové burgery
Fotogalerie:

Cizrnové burgery

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Daniel Vašek, Turnov

Ingredience

  • 400 g uvařené cizrny
  • 200 g mletých lískových ořechů
  • 1 středně velká cibule
  • 180 g najemno nastrouhané karotky
  • 1 vejce
  • dle chuti drcený barevný pepř
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1–2 lžíce hladké mouky
  • 50–60 ml oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu umeleme do mísy a přisypeme ořechová jádra. Oloupanou cibuli najemno nasekáme a přidáme k cizrnové směsi. Karotku vymačkáme od přebytečné šťávy, vejce rozšleháme a obě suroviny vmícháme k těm ostatním v míse. Ochutíme kořením, osolíme a na závěr zahustíme moukou.

  2. Ze směsi připravíme 8 burgerů, které necháme 1 hodinu chladit. Potom každý potřeme trochou oleje, touto stranou položíme na rozpálenou grilovací pánev a opékáme. Svrchu každý burger potřeme zbylým olejem, opatrně otočíme a opečeme i po druhé straně.

  3. Burgery můžeme připravit také na elektrickém kontaktním grilu. Podáváme je v rozkrojené nahřáté hamburgerové žemli, doplněné zeleninou.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Zkus ho, máš-li chuť na něco pikantního. Karel Soušek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Houbové rizoto s hráškem, parmezánem a vínem

Houbové rizoto s hráškem, parmezánem a vínem

Jídla s rýží se na našem stole objevují několikrát do týdne. Máme ji ...
Zdravě a chutně /18.04.13
Bezmasá čína

Bezmasá čína

Pro ty, kteří mají rádi maso, můžeme do zeleninové směsi přimíchat kousky ...
Zdravě a chutně /04.03.12
Fenyklový salát s pomeranči

Fenyklový salát s pomeranči

Připraveno podle receptu

Ivy Bartákové z Nového Města na Moravě

Zdravě a chutně /20.03.18
Naložený grilovaný lilek

Naložený grilovaný lilek

Zelenina se na mém stole objevuje několikrát denně.

Iva Císařová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /19.09.14
Špenátové knedlíky s pórkem

Špenátové knedlíky s pórkem

Tyhle jednoduché knedlíky jsme si doma velice oblíbili. Jsou nadýchané a dají se podávat...

Zdravě a chutně /30.06.13
 

Nejnovější

Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko
Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Caprese z pečené řepy

Caprese z pečené řepy

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama