Ingredience
- 3 šálky cizrna
- 2 brambory vařené
- 2 vejce
- špetka sůl
- špetka majoránka
- špetka bazalka
- 1/2 lžíce vegeta
- špetka kari
- 1 cibule
- 5 lžic olej
- 8 stroužků česnek
- 1 šálek mouka hrubá
- 2-3 lžíce strouhanka
- 1 bílek
- na potření olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cizrnu uvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme uvařenou cizrnu a brambory. Tyčovým mixérem vše dobře promixujeme, až vznikne kaše.
-
Přidáme vejce, sůl, koření, cibulku osmahnutou na oleji a rozetřený česnek. Vše dobře promícháme.
-
Přisypeme hrubou mouku a podle potřeby trochu strouhanky. Vypracujeme šišku, kterou dáme na vymaštěný plech, potřeme ji bílkem a posypeme strouhankou, kterou na ni lehce přitiskneme.
-
Pečeme dozlatova. Mírně přitom podléváme vodou a potíráme olejem. Sekaná je výborná teplá i studená. Hodí se k bramborám i k chlebu.