Reklama
Cizrnová polévka s celerem
Fotogalerie:

Cizrnová polévka s celerem

Naďa Klosková

Praha
Cizrna ještě u nás není tak moc rozšířená, ale proč ji nevyzkoušet. Určitě ti zachutná.
Naďa Klosková, Praha

Ingredience

  • 1 lžíce olej
  • 2 řapíky celer řapíkatý
  • 1 cibule
  • 1 lžička kmín
  • 1 l voda
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 1 plechovka rajčata loupaná konzervovaná
  • 1 plechovka cizrna
  • dle chuti pepř
  • smažený na másle dle chléb toustový

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujeme nakrájený řapíkatý celer. Část zelené nati si schováme na konečnou ozdobu.
  2. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a kmín. Za stálého míchání smažíme zhruba 10 minut. Zalijeme studenou vodou, přidáme kostku zeleninového bujonu, krájená loupaná rajčata a scezenou cizrnu. Opepříme a necháme vařit ještě asi 10 minut.
  3. Mezitím na másle opečeme na proužky nakrájený toastový chléb.
  4. Nakonec polévku na talíři ozdobíme zbylou natí z řapíkatého celeru.
     
    TIP: Toasty dáváme na talíř až těsně před servírováním, aby se nerozmočily.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí karbanátky s mrkví

Krůtí karbanátky s mrkví

Tyto karbanátky nejsou smažené na pánvi, ale pečené v troubě. Jsou rychle hotové a ...
Zdravě a chutně /09.03.12
Pohanka s cuketou a kuřecím steakem

Pohanka s cuketou a kuřecím steakem

Podáváme s pohankou, ozdobíme bylinkami a rajčátkem.

Jindra Ivanovová, Jindřichův ...

Zdravě a chutně /08.08.13
Kuřecí kapsy v páře

Kuřecí kapsy v páře

Tento způsob přípravy je velmi šetrný.

Judita Novotná, Prostějov

Zdravě a chutně /14.08.16
Salát s celerem a klíčky

Salát s celerem a klíčky

Jsou v něm samé dobroty.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /19.02.16
Pstruh po salašnicku

Pstruh po salašnicku

Možná netradiční, ale určitě skvělá kombinace chutí.

Jana Remková, Orlová


Zdravě a chutně /17.12.15
Zapečené filé s ananasem

Zapečené filé s ananasem

Rybí maso s ananasem a sýrem je skvělé!
Šárka Medáčková, Děčín
Zdravě a chutně /12.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu