Jiřina Dousková, Jičín
Ingredience
- 1 hrnek cizrny
- 1 lžička saturejky
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce kukuřičné mouky
- 2 cibule
- 2 lžíce umeocta
- 2 červené řepy
- 3 lžíce japonské sójové omáčky yamato shoya
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cizrnu přes noc namočíme do vody. Druhý den ji hodinu povaříme ve vodě se lžičkou saturejky. Poté vodu slijeme.
-
Ve druhém hrnci rozpálíme olej, vsypeme kukuřičnou mouku, 1 nakrájenou cibuli a uvařenou cizrnu. Chvíli smažíme a poté zalijeme 1,5 hrnkem vody. Vaříme 5 minut. Přidáme 2 lžíce umeocta a rozmixujeme.
-
Řepu oloupeme, najemno nastrouháme a s nakrájenou cibulí dáme smažit na rozpálený olej. Smažíme 10 minut. V průběhu smažení podlijeme sójovou omáčkou.