Reklama
Cizrnová kaše s řepou
Fotogalerie:

Cizrnová kaše s řepou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jiřina Dousková, Jičín

Ingredience

  • 1 hrnek cizrny
  • 1 lžička saturejky
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce kukuřičné mouky
  • 2 cibule
  • 2 lžíce umeocta
  • 2 červené řepy
  • 3 lžíce japonské sójové omáčky yamato shoya

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu přes noc namočíme do vody. Druhý den ji hodinu povaříme ve vodě se lžičkou saturejky. Poté vodu slijeme.

  2. Ve druhém hrnci rozpálíme olej, vsypeme kukuřičnou mouku, 1 nakrájenou cibuli a uvařenou cizrnu. Chvíli smažíme a poté zalijeme 1,5 hrnkem vody. Vaříme 5 minut. Přidáme 2 lžíce umeocta a rozmixujeme.

  3. Řepu oloupeme, najemno nastrouháme a s nakrájenou cibulí dáme smažit na rozpálený olej. Smažíme 10 minut. V průběhu smažení podlijeme sójovou omáčkou.

Pošli recept! - Speciál - Bezlepek (17.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zdravý knedlík se špenátem

Zdravý knedlík se špenátem

Eva Červenková, Praha
Zdravě a chutně /28.02.18
Červená zelňačka

Červená zelňačka

Kdo má rád, může si ji přizdobit také lžící kysané smetany nebo bílého jogurtu.

...

Zdravě a chutně /11.06.14
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Těstovinový salát s čerstvými rajčaty

Těstovinový salát s čerstvými rajčaty

Je lehký a přitom dobře zasytí. Určitě po něm nikdo nepřibere zbytečná ...

Zdravě a chutně /03.09.16
Mechová omeleta

Mechová omeleta

Navrch ji ještě zdobím čerstvou zeleninou.

Libuše Zábojová, Olomouc

Zdravě a chutně /19.06.14
Kapr na křenu

Kapr na křenu

Podáváme s vařenými brambory.

Josef Bartušek, Bítovčice

Zdravě a chutně /26.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu