Tento pokrm je trošku náročnější na přípravu, ale je zdravý a moc chutný.
Lenka Kantová. Holýšov
Ingredience
- 250 g cizrna
- 500 g hovězí maso
- 3 ks rajče
- 1 ks žlutá paprika, cuketa
- 2 cibule
- 5 stroužků česnek
- 1 lžička mletá paprika
- na ozdobení zelená petrželka
- dle potřeby sůl, mletý pepř, vývar a olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Potom vodu slijeme, vyměníme za čerstvou a vaříme asi hodinu doměkka. Uvařenou cizrnu osolíme, slijeme a odložíme stranou.
-
Maso očistíme a nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.Tři stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, prolisovaný česnek a sladkou papriku. Vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
-
Cuketu omyjeme, podélně rozřízneme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na kostky. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme plátky česneku, vložíme zeleninu, osolíme a podusíme doměkka.
-
K hotovému masu se šťávou vmícháme okapanou cizrnu a řádně prohřejeme. Nakonec přidáme měkkou zeleninu, podle potřeby dochutíme a promícháme se zelenou petrželkou.
Servírujeme v mističkách a podáváme s pečivem.