Reklama
Cizrna se zeleninou a hovězím masem
Fotogalerie:

Cizrna se zeleninou a hovězím masem

Lenka Kantová
Lenka Kantová
Holýšov

Tento pokrm je trošku náročnější na přípravu, ale je zdravý a moc chutný.

Lenka Kantová. Holýšov

Ingredience

  • 250 g cizrna
  • 500 g hovězí maso
  • 3 ks rajče
  • 1 ks žlutá paprika, cuketa
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 1 lžička mletá paprika
  • na ozdobení zelená petrželka
  • dle potřeby sůl, mletý pepř, vývar a olej

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Potom vodu slijeme, vyměníme za čerstvou a vaříme asi hodinu doměkka. Uvařenou cizrnu osolíme, slijeme a odložíme stranou.
  2. Maso očistíme a nakrájíme na kostky, které osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.Tři stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, prolisovaný česnek a sladkou papriku. Vše krátce orestujeme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
  3. Cuketu omyjeme, podélně rozřízneme a nakrájíme na plátky. Omytá rajčata nakrájíme na kostky. Dva stroužky česneku nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme plátky česneku, vložíme zeleninu, osolíme a podusíme doměkka.
  4. K hotovému masu se šťávou vmícháme okapanou cizrnu a řádně prohřejeme. Nakonec přidáme měkkou zeleninu, podle potřeby dochutíme a promícháme se zelenou petrželkou.
    Servírujeme v mističkách a podáváme s pečivem.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí maso na kedlubnách

Kuřecí maso na kedlubnách

Mám ráda, je-li jídlo pestré nejen chutěmi, ale když na talíři láká také svojí...
Zdravě a chutně /02.07.09
Ovocný salát

Ovocný salát

Posílám recept na velice jednoduchý a chutný salát.
Eva Skoumalová, Klučov...
Zdravě a chutně /15.12.10
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Losos zapečený s lučinou

Losos zapečený s lučinou

Lučina se krásně doplňuje s jemným masem lososa. Jídlo moc chutnalo dětem ...
Zdravě a chutně /26.10.11
Salát z červené řepy a cibule

Salát z červené řepy a cibule

Určitě si získá tvé chuťové buňky.

Martina Janujová, Dolní Terlicko

Zdravě a chutně /14.04.16
Brambůrky plněné fetou

Brambůrky plněné fetou

Ráda zkouším nové recepty.

Linda Ševcová, Brno

Zdravě a chutně /17.02.13
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama