Rychlá a zdravá dobrota s vůní Indie.
Vít Zrzavý, Ostrava
Ingredience
- 300 g suchá cizrna
- 2 bobkové listy
- 1 velký pórek
- trocha olivového oleje
- dle chuti karí koření
- trocha soli
- 1 malý bílý jogurt
- podle potřeby rýže
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Suchou cizrnu den předem namočíme do vody. Druhý den ji slijeme, zalijeme znovu vodou a uvaříme ji se dvěma bobkovými listy doměkka. Nesolíme a slijeme.
-
Pórek nakrájíme na půlkolečka. V hlubší pánvi nebo hrnci rozpálíme trochu oleje, na kterém krátce orestujeme karí koření, aby se uvolnila chuť a vůně. Přidáme pórek, promícháme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme doměkka, voda by se neměla úplně vyvařit.
-
Hotový pórek rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Vmícháme jogurt a cizrnu a necháme prohřát. Podáváme s rýží, nejlépe jasmínovou.
Tip redakce
Můžeš použít hotovou cizrnu z konzervy, ušetříš si část práce. Pokud k pórku přidáš dvě vyzrálá rajčata a kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru, jídlo dostane novou, zajímavou chuť.