Reklama
Cizrna alá kuře na paprice
Fotogalerie:

Cizrna alá kuře na paprice

Ludmila Sedláková
Ludmila Sedláková
Žďár nad Sázavou

Přítel i dcerka mají toto jídlo strašně rádi.

Ludmila Sedláková, Žďár nad Sázavou

Ingredience

  • 400 g cizrna
  • 3 ks kuřecí prsa
  • 2 cibule
  • sladká paprika
  • 500 ml vývar
  • 1 smetana
  • sůl
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Cizrnu necháme do druhého dne nabobtnat v litru vody. Pak ji propláchneme, zalijeme novou vodou a uvaříme doměkka, asi 30 minut.
  2. Na hluboké pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso. Zaprášíme sladkou paprikou a dáme pozor, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
  3. Asi půlku uvařené cizrny s trochou vody rozmixujeme ponorným mixérem - vznikne skvělé zahušťovadlo.
  4. Rozmixovanou i celou cizrnu přidáme k masu a chvíli povaříme, aby se chutě spojily. Nakonec vmícháme smetanu a krátce povaříme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Žitná buchta

Žitná buchta

Po této pochoutce se jen zapráší. Šárka Adámková, Praha
Zdravě a chutně /26.04.10
Mrkvová polévka se zázvorem

Mrkvová polévka se zázvorem

Zdravá polévka, která posílí váš imunitní systém.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Zdravě a chutně /06.09.13
kuřecí kousky s bramborem a zeleninou z parního hrnce

kuřecí kousky s bramborem a zeleninou z parního hrnce

Parní hrnec jsme si oblíbili.

Monika Jarošová, Polná

Zdravě a chutně /10.02.13
Polenta s česnekovým chilli olejem

Polenta s česnekovým chilli olejem

Podle receptu Šárky Piskáčkové z Krnova
Zdravě a chutně /20.02.20
Ovocné jáhly

Ovocné jáhly

Jáhly moje dcera miluje, proto v naší kuchyni nikdy nechybí.
Zdena Plachá, Chrudim...
Zdravě a chutně /24.07.09
Pečená rajská polévka

Pečená rajská polévka

Má výraznější chuť než klasická rajská polévka. Podávej ji s opečenými ...

Zdravě a chutně /02.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu