Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na paprice
ZDROJ: Shutterstock
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 109
Více než dvě hodiny Snadné 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1400 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 100 g
Tuky 79 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná kombinace kuřecího masa, sladké papriky a kysané smetany už natolik zdomácněla na našich sporácích, že jsme skoro zapomněli, že je slastným dědictvím rakousko-uherského mocnářství. Naše luxusní kuře na paprice chutná jako samo nebe! Necháme na vás, jestli ho budete podávat s knedlíky, noky, těstovinami či rýží.

Suroviny

kuře 1 ks
cca 1,5kg
nebo rajčatové pyré
vývar kuřecí 1 l
několik lžic na zředění

Postup

1

Kuře důkladně omyjte, osušte, rozdělte na porce a ty pak osolte.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte co nejvíc nadrobno. V kastrole rozehřejte máslo a opékejte cibulku, až zesklovatí a zvláční.

3

Cibulový základ odstavte ze sporáku. Teprve poté k němu přisypte papriku a nechte ji pěkně rozvonět v rozpáleném tuku.

4

Na cibulku s paprikou vložte připravené porce kuřecího masa, důkladně je obalte ve směsi a nechte minutku dvě zatáhnout.

5

Pokud chcete červenější šťávu, před vařením do ní ještě vmíchejte lžíci rajčatového pyré. Za chvíli je podlijte vývarem, zakryjte poklicí a duste na mírném ohni asi hodinu, až maso úplně změkne.

6

Hotové maso vyndejte z hrnce, paprikový základ odstavte z ohně.

7

V kysané smetaně rozmíchejte mouku. Směs můžete zředit trochou mléka (přibližně na hustotu palačinkového těsta). Tuto směs vlijte k základu a dobře ji v něm rozmíchejte, aby se neutvořily žmolky.

8

Vraťte na sporák a přiveďte k bodu varu. Stáhněte oheň a za stálého míchání smetanovou omáčku ještě asi deset minut vařte. Na závěr ochutnejte, a je-li třeba, dotáhněte trochou soli.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

10.09.2016 21:24

Doporučuji jen 1/2 litru vody!

17.04.2010 12:48
Sundávám kůži z kuřete. Nemáme to rádi, ale jinak super

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč