Přítel i dcerka mají toto jídlo strašně rádi.
Ludmila Sedláková, Žďár nad Sázavou
Ingredience
- 400 g cizrna
- 3 ks kuřecí prsa
- 2 cibule
- sladká paprika
- 500 ml vývar
- 1 smetana
- sůl
- pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cizrnu necháme do druhého dne nabobtnat v litru vody. Pak ji propláchneme, zalijeme novou vodou a uvaříme doměkka, asi 30 minut.
-
Na hluboké pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso. Zaprášíme sladkou paprikou a dáme pozor, aby paprika nezhořkla. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
-
Asi půlku uvařené cizrny s trochou vody rozmixujeme ponorným mixérem - vznikne skvělé zahušťovadlo.
-
Rozmixovanou i celou cizrnu přidáme k masu a chvíli povaříme, aby se chutě spojily. Nakonec vmícháme smetanu a krátce povaříme.