Reklama
Citronový pstruh
Fotogalerie:

Citronový pstruh

Anita Vaverková
Anita Vaverková
Broumov

Dobrý jak na ohni, tak na plotně.

Anita Vaverková, Broumov

Ingredience

  • 2 ks pstruh
  • olivový olej
  • svazek petrželky
  • 2 ks citron
  • mořská sůl
  • pepř
  • kůra z citronu
  • máslo dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Pstruhy omyjeme a osušíme, do každé ryby uděláme z každé strany 6 zářezů. Pořádně je potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  2. Do každého zářezu napěchujeme nasekanou petrželku. Břišní dutinu vyložíme kolečky citronu. Ryby dáme na grilovací rošt a grilujeme 6 min z každé strany, asi 15 cm nad uhlíky. Ke konci opékání je posypeme citronovou kůrou a poklademe plátky másla.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketový nákyp

Cuketový nákyp

Můžeme přidat hrst voňavých bylinek. Jana Měsíčková, Veselí nad Moravou
Zdravě a chutně /24.08.16
Golden salát

Golden salát

Mám ho ráda pro jeho výraznou chuť.
Alena Černínová, Prchaly
Zdravě a chutně /09.04.09
Chléb z bezlepkové směsi

Chléb z bezlepkové směsi

Můžeš ho připravit také v domácí pekárně.
Dobromila Hermanová, Opava
Zdravě a chutně /23.11.10
Kedlubnový salát

Kedlubnový salát

Podle vlastní chuti můžeš přidat i další ingredience, třeba ředkvičky. Budou v něm ...

Zdravě a chutně /16.03.16
Bramborový salát s čerstvou zeleninou

Bramborový salát s čerstvou zeleninou

Ráda hlídám svoji váhu, a proto občas zařazuji na jídelníček dietní a zdravá jídla....
Zdravě a chutně /09.11.08
Špaldové palačinky s kuřecím karí

Špaldové palačinky s kuřecím karí

Špalda má příjemnou ořechovou chuť.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /21.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu