Tuhle domácí „čínu“ mohu doporučit.
Božena Kolářová, Pouště
Ingredience
- 2 lžíce olej
- 4 kuřecí prsa
- 1 citrón
- 2 lžíce strouhaný zázvor
- 2 lžíce škrob
- špetka soli
- 2 sáčky rýže
- 1 svazek jarní cibulka
- 2 lžíce kešu oříšky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na pánvi rozehřejeme olej a kuřecí prsa nakrájená na nudličky opékáme tak dlouho, aby byla téměř hotová. Přendáme je na talíř. Do pánve nalijeme 250 ml vody a šťávu z jednoho citronu. Přidáme nastrouhaný zázvor a škrob rozmíchaný v trošce vody a přivedeme znovu k varu. Vrátíme kuře, osolíme a necháme povařit, až je omáčka hustá.
-
Smícháme s uvařenou rýží, posypeme jarní cibulkou a opraženými kešú oříšky.