Osvěžující příloha k rybě nebo kuřecímu masu.
Lucie Strakošová, Trnávka
Ingredience
- 6 ks brambory
- 1 ks citron
- 1ks cibule
- 50g máslo
- zelená petrželka
- celý kmín
- drcený barevný pepř
- sůl hrubá
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na větší kousky a dáme vařit do osolené vody do poloměkka. Vodu scedíme, brambory přesypeme do zapékací mísy, přidáme na měsíčky nakrájený citrón, plátky cibule, kousky másla, kmín, pepř, sůl a pár snítek petrželky.
Pečeme v troubě asi půl hodiny při 180 stupních.Tyto brambory připravuji ještě v podobné variantě:místo petrželky použiju pár snítek čerstvého rozmarýnu a místo cibule řapíkatý celer.Je to skvělá příloha k rybám nebo přírodnímu kuřecímu masu.
-
Pečeme v troubě asi půl hodiny při 180 °C. Tyto brambory připravuji ještě v podobné variantě: místo petrželky použiju pár snítek čerstvého rozmarýnu a místo cibule řapíkatý celer. Je to skvělá příloha k rybám nebo přírodnímu kuřecímu masu.