Reklama
Čínské zelí dušené s hlívou
Fotogalerie:

Čínské zelí dušené s hlívou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Vřele doporučuji, je to opravdu moc dobré a navíc rychlé.

Eva Navrátilová, Vlašim


Ingredience

  • 2 ks mrkev
  • 1 hlávka čínské zelí
  • 200 g hlíva ústřičná
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 zeleninový bujon
  • 1 lžíce sójová omáčka
  • 1 stroužek česnek
  • 2 lžičky solamyl
  • 1 lžička cukr
  • sůl podle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mrkev očistíme a pokrájíme na nudličky. Zelí nakrouháme najemno. Hlívu ústřičnou zbavíme tvrdých nožiček a spaříme vařící vodou. Potom houby osušíme a nakrájíme na menší kousky. 

  2. krok2

    V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme pokrájenou mrkev a chvíli orestujeme. Poté přisypeme také zelí a společně asi 2 minuty podusíme. Přidáme hlívu a kelímek zeleninového bujonu, který za stálého míchání necháme pořádně rozpustit. Ochutíme sójovou omáčkou a prolisovaným česnekem. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody a vlijeme do směsi, kterou tak zahustíme. Znovu důkladně promícháme, podle potřeby dochutíme cukrem i solí a vše ještě společně chvilku povaříme.

  3. krok3

    Čínské zelí s hlívou ústřičnou podáváme buď samotné, nebo s dušenou rýží.

Pošli recept! - Speciál - Super večeře (15.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Královská ovesná kaše

Královská ovesná kaše

Tuto dietní ovesnou kaši vařím podle oblíbeného receptu anglické královny ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Zapečená čočka

Zapečená čočka

Zdravé jídlo z dostupných surovin.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Zdravě a chutně /08.11.15
Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Dá se jíst s brambory i s chlebem.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /09.02.16
Pohanková kaše s tofu

Pohanková kaše s tofu

Recept pro všechny, kdo si drží linii.

Alice Kruhánková, Praha

Zdravě a chutně /14.07.15
Salát s pečenými batáty

Salát s pečenými batáty

Podle receptu Lucie

Kozáčkové z Brna

Zdravě a chutně /25.05.18
Treska v jarním kabátku

Treska v jarním kabátku

Podáváme obloženou lístky salátu.

Michaela Baffiová, Pardubice

Zdravě a chutně /12.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu