Vřele doporučuji, je to opravdu moc dobré a navíc rychlé.
Eva Navrátilová, Vlašim
Ingredience
- 2 ks mrkev
- 1 hlávka čínské zelí
- 200 g hlíva ústřičná
- 2 lžíce olivový olej
- 1 zeleninový bujon
- 1 lžíce sójová omáčka
- 1 stroužek česnek
- 2 lžičky solamyl
- 1 lžička cukr
- sůl podle potřeby
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mrkev očistíme a pokrájíme na nudličky. Zelí nakrouháme najemno. Hlívu ústřičnou zbavíme tvrdých nožiček a spaříme vařící vodou. Potom houby osušíme a nakrájíme na menší kousky.
-
V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme pokrájenou mrkev a chvíli orestujeme. Poté přisypeme také zelí a společně asi 2 minuty podusíme. Přidáme hlívu a kelímek zeleninového bujonu, který za stálého míchání necháme pořádně rozpustit. Ochutíme sójovou omáčkou a prolisovaným česnekem. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody a vlijeme do směsi, kterou tak zahustíme. Znovu důkladně promícháme, podle potřeby dochutíme cukrem i solí a vše ještě společně chvilku povaříme.
-
Čínské zelí s hlívou ústřičnou podáváme buď samotné, nebo s dušenou rýží.