Nebudeme lhát – totožné s originálem nejsou. Podle nás jsou mnohem lepší – máslové a skrznaskrz skořicové. Snesou máčení v mléku, aniž by se ihned rozmočily, ale můžete je klidně ujídat i jen tak, jako sušenky.
Suroviny
Postup
Smíchejte pšeničnou a celozrnnou mouku a skořici, přidejte cukr, máslo a olej. Zpracujte prsty na drobenku, následně zapracujte jogurt a uhněťte hladké těsto. Těsto zabalte do fólie a vložte na půl hodiny do chladu – bude se tak lépe válet.
Předehřejte troubu na 180°C. Těsto rozválejte přímo na pečicím papíře na co nejtenčí placku, aby byly skořicové čtverečky opravdu křupavé, a přeneste ji na plech. Plát těsta potřete rozšlehaným vejcem s mlékem. Posypte rovnoměrně hnědým cukrem smíchaným se skořicí. Pomocí rádélka nakrájejte těsto na pravidelné čtverečky. Pokud chcete, můžete každý čtvereček propíchnout ve středu vidličkou. Vložte do trouby a pečte 10–12 minut, dokud nejsou čtverečky zlaté.
Nechte zcela vychladnout. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě, kde vydrží zhruba deset dnů.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 13 zdravých dezertů z celozrnné mouky(13 receptů)