Reklama
Čína ze sójového masa
Fotogalerie:

Čína ze sójového masa

Petra Truschková

Černošice
Ze sóji se připravují výborné pochoutky pro ty, kteří klasické maso nemohou nebo nechtějí konzumovat.
Petra Truschková, Černošice

Ingredience

  • 200 g sójové kostky
  • 1 l voda
  • 200 g cuketa
  • 1 paprika žlutá
  • 1 paprika červená
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 2 lžičky omáčka sojová
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 vejce
  • 1 lžíce solamyl
  • na smažení olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Sóju zalijeme litrem vařící vody a necháme nabobtnat. Nabobtnalé kousky slijeme a přebytečnou vodu vymačkáme. K sóji vlijeme vejce, solamyl, sójovou omáčku, drcený česnek, sůl a pepř. Vše promícháme a necháme asi hodinu proležet.
  2. krok2
    Papriky nakrájíme na tenké proužky, cibuli a cuketu na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibulku a zlehka ji osmahneme.
    K cibulce vložíme sóju a po chvilce restování přidáme i papriky. Směs smažíme, dokud zelenina nezměkne.
  3. krok3 Před koncem smažení přidáme i cuketu. Nepotřebuje příliš času, aby byla měkká.
    Na závěr směs podle chuti dosolíme a připepříme. Podáváme s dušenou rýží.

    TIP: Všechna sójová masa a granuláty jsou výbornou náhražkou klasického masa. Pokud jsou třeba v malém množství přidána k vepřovému, většina lidí je v jídle ani nerozpozná.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fíkové parůžky

Fíkové parůžky

Můžeme přidat 2 lžíce sezamové pasty. Kateřina Gajová, Brno
Zdravě a chutně /09.12.14
Kedlubnový salát s mrkví

Kedlubnový salát s mrkví

Krenexu můžeš dát i víc, salát bude ostrý.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /09.03.16
Zeleninový salát

Zeleninový salát

Zbude-li pečené kuřecí maso, připrav si salát.
Lenka Mikešová, Královice
Zdravě a chutně /18.08.09
Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Chceme být zdraví, a tak znovu ob­je­vujeme to, co kdysi věděly už naše babičky. ...
Zdravě a chutně /22.01.09
Pomazánka z kořenové zeleniny

Pomazánka z kořenové zeleniny

Můžeš vmíchat nastrouhanou šunku.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /16.09.16
Bulgur na karí

Bulgur na karí

Před podáváním ozdobíme petrželkou.

Irena Soukalová, Mělník

Zdravě a chutně /15.07.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu