Ingredience
- 200 g sójové kostky
- 1 l voda
- 200 g cuketa
- 1 paprika žlutá
- 1 paprika červená
- 1 cibule
- 1 stroužek česnek
- 2 lžičky omáčka sojová
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 vejce
- 1 lžíce solamyl
- na smažení olej olivový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Sóju zalijeme litrem vařící vody a necháme nabobtnat. Nabobtnalé kousky slijeme a přebytečnou vodu vymačkáme. K sóji vlijeme vejce, solamyl, sójovou omáčku, drcený česnek, sůl a pepř. Vše promícháme a necháme asi hodinu proležet.
-
Papriky nakrájíme na tenké proužky, cibuli a cuketu na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibulku a zlehka ji osmahneme.K cibulce vložíme sóju a po chvilce restování přidáme i papriky. Směs smažíme, dokud zelenina nezměkne.
-
Před koncem smažení přidáme i cuketu. Nepotřebuje příliš času, aby byla měkká.
Na závěr směs podle chuti dosolíme a připepříme. Podáváme s dušenou rýží.
TIP: Všechna sójová masa a granuláty jsou výbornou náhražkou klasického masa. Pokud jsou třeba v malém množství přidána k vepřovému, většina lidí je v jídle ani nerozpozná.