Reklama
Čína ze sójového masa
Fotogalerie:

Čína ze sójového masa

Petra Truschková

Černošice
Ze sóji se připravují výborné pochoutky pro ty, kteří klasické maso nemohou nebo nechtějí konzumovat.
Petra Truschková, Černošice

Ingredience

  • 200 g sójové kostky
  • 1 l voda
  • 200 g cuketa
  • 1 paprika žlutá
  • 1 paprika červená
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 2 lžičky omáčka sojová
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 vejce
  • 1 lžíce solamyl
  • na smažení olej olivový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Sóju zalijeme litrem vařící vody a necháme nabobtnat. Nabobtnalé kousky slijeme a přebytečnou vodu vymačkáme. K sóji vlijeme vejce, solamyl, sójovou omáčku, drcený česnek, sůl a pepř. Vše promícháme a necháme asi hodinu proležet.
  2. krok2
    Papriky nakrájíme na tenké proužky, cibuli a cuketu na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibulku a zlehka ji osmahneme.
    K cibulce vložíme sóju a po chvilce restování přidáme i papriky. Směs smažíme, dokud zelenina nezměkne.
  3. krok3 Před koncem smažení přidáme i cuketu. Nepotřebuje příliš času, aby byla měkká.
    Na závěr směs podle chuti dosolíme a připepříme. Podáváme s dušenou rýží.

    TIP: Všechna sójová masa a granuláty jsou výbornou náhražkou klasického masa. Pokud jsou třeba v malém množství přidána k vepřovému, většina lidí je v jídle ani nerozpozná.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Smetanové rizoto

Smetanové rizoto

Recept ocení všichni vegetariáni i ti, co maso nemusí každý den. Květa Hošková, ...
Zdravě a chutně /23.12.11
Chléb z bezlepkové směsi

Chléb z bezlepkové směsi

Můžeš ho připravit také v domácí pekárně.
Dobromila Hermanová, Opava
Zdravě a chutně /23.11.10
Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi

Zeleninová polévka s vločkami a rýžovými nudlemi

Mořskou řasu přidávám do polévky proto, aby doplnila potřebné minerály.
Linda ...
Zdravě a chutně /29.03.10
Kuřecí játra trochu jinak

Kuřecí játra trochu jinak

Trošku jinak připravená játra než klasicky na cibulce jsou u nás moc oblíbená.
...
Zdravě a chutně /30.12.08
Celerový salát s fenyklem

Celerový salát s fenyklem

V zimě potřebujeme co nejvíc vitaminů. Proto jím zeleninu denně.
Dagmar Vašáková, ...
Zdravě a chutně /22.09.08
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Cukety můžete podávat například s kyselým zelím.

Petra Janků, Turnov

Zdravě a chutně /28.11.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu