Ingredience
- 500 g šmakoun
- 4 lžíce olej
- dle chuti omáčka sojová
- dle chuti koření na čínu
- dle chuti kari
- 1/2 pórek
- 1/4 zelí čínské
- 1 mrkev
- 2 žampiony
- 3 lžíce kapie nakládaná
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česnek
- 50 g arašídy
- 4 lžíce klíčky
- dle potřeby solamyl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Šmakouna nakrájíme na kostičky a necháme aspoň půl hodiny marinovat ve směsi oleje‚ sójové omáčky‚ karí a koření na čínu.
-
Pak ho osmažíme a přidáme pokrájenou zeleninu a utřený česnek. Zalijeme vodou a chvilku dusíme.
-
Ke konci přidáme buráky a klíčky (nejlépe naklíčené fazole mungo).
-
Nakonec směs zahustíme podle potřeby solamylem. Podáváme s bezvaječnými pšeničnými nudlemi‚ rýžovými nudlemi nebo s rýží.