Reklama
Čína ze Šmakouna
Fotogalerie:

Čína ze Šmakouna

Dana Přibylová

Sezimovo Ústí
Je to vynikající bezmasá varianta číny.
Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Ingredience

  • 500 g šmakoun
  • 4 lžíce olej
  • dle chuti omáčka sojová
  • dle chuti koření na čínu
  • dle chuti kari
  • 1/2 pórek
  • 1/4 zelí čínské
  • 1 mrkev
  • 2 žampiony
  • 3 lžíce kapie nakládaná
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 50 g arašídy
  • 4 lžíce klíčky
  • dle potřeby solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Šmakouna nakrájíme na kostičky a necháme aspoň půl hodiny marinovat ve směsi oleje‚ sójové omáčky‚ karí a koření na čínu.
  2. Pak ho osmažíme a přidáme pokrájenou zeleninu a utřený česnek. Zalijeme vodou a chvilku dusíme.
  3. Ke konci přidáme buráky a klíčky (nejlépe naklíčené fazole mungo).
  4. Nakonec směs zahustíme podle potřeby solamylem. Podáváme s bezvaječnými pšeničnými nudlemi‚ rýžovými nudlemi nebo s rýží.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí paela

Krůtí paela

Mám ráda jídla, která jsou svěží nejen svojí chutí, ale i barvou. Paela je lákavá ...
Zdravě a chutně /07.11.12
Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka

Hodí se jako pikantní lehká večeře.
Dagmar Vašáková, Hodonín
Zdravě a chutně /19.10.10
Salát s pečenou řepou a hermelínem

Salát s pečenou řepou a hermelínem

Skvělá kombinace chutí.
Zdravě a chutně /23.02.17
Domácí lučina s celozrnným pečivem a pažitkou

Domácí lučina s celozrnným pečivem a pažitkou

Pomazánka se zeleninou přijde vhod třeba jako lehká svačinka.


Lída Guk, Pelhřimov

...
Zdravě a chutně /03.04.17
Vločkáče

Vločkáče

Jedny z našich oblíbených placek.

Petra Byronová, Mimoň

Zdravě a chutně /20.02.14
Zeleninové placky s hraškou

Zeleninové placky s hraškou

Zeleninové placky s hraškovou směsí chutnají výborně. Lze je smažit v oleji, nebo ...

Zdravě a chutně /27.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu