Ingredience
- 200 g maso kuřecí
- 1 lilek
- 3 mrkev
- 1 cibule
- olej dle potřeby
- sůl podle chuti
- kari
- 1 lžíce omáčka sojová
- 1 lžička koření na čínu
- pepř dle chuti
- trocha solamyl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Připravíme si zeleninu. Oloupeme a umyjeme mrkev a nastrouháme ji na nudličky, nebo nakrájíme na kostičky. Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka, která posypeme solí a necháme chvíli "vypotit", aby lilek ztratil hořkou chuť. Kapičky tekutiny osušíme ubrouskem a můžeme jej nakrájet na proužky.
-
Cibulku nasekáme najemno a dva silnější plátky kuřecího (nebo krůtího) masa pokrájíme na tenké nudličky. Rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli. Když zesklovatí, přidáme maso. Osolíme, opepříme a ještě chvíli restujeme.
-
Přidáme zeleninu, okořeníme a dusíme doměkka. Když je pokrm hotový, zahustíme jej solamylem rozmíchaným v troše vody. Výborně chutná jak s rýží, tak s čínskými nudlemi.