Rychlý, lehký sezonní salát.
Anna Šušláková, Most
Ingredience
- 500 g chřestu
- 4 vejce vařená natvrdo
- 100 ml majonézy
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 1 lžíce hořčice
- šťáva z 1/2 citronu
- podle chuti sůl
- trocha pepře
- trocha sušené mleté chilli papričky
- 2 lžíce petržele
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Chřest oloupeme, nakrájíme a dáme na 3 minuty vařit do osolené vody. Uvařený propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
Smícháme majonézu, jogurt, hořčici, citronovou šťávu, sůl, pepř, chilli a petrželku. Uvařená vejce oloupeme a protlačíme kolečkem na brambory a opatrně promícháme s chřestem. Na talíř dáme chřest s vejci a přelijeme omáčkou.