Reklama
Chřestový salát s avokádem
Fotogalerie:

Chřestový salát s avokádem

Eva Červenková
Eva Červenková
Praha 3

Lehké jídlo jako stvořené pro letní horké dny.

Eva Červenková, Praha

Ingredience

  • 1 svazek bílý chřest
  • 4 brambory
  • 1/2 ks avokádo
  • 50 g lučina
  • dle chuti pažitka
  • 1 lžička citronová šťáva
  • 1 kostka zeleninový vývar (würzl)

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Chřest oloupeme a nakrájíme na špalíčky, hlavičky si prozatím dáme stranou, a dáme vařit spolu s oloupanými bramborami nakrájenými na menší kostky a zeleninovým vývarem.
  2. Zhruba po 5 minutách přidáme chřestové hlavičky a vaříme doměkka. Slijeme.

  3. Avokádo rozmačkáme spolu se sýrem, dochutíme citronem a přidáme najemno nasekanou pažitku. Smícháme s bramborami a chřestem, můžeme přidat rajče.

    Můžeme podávat teplé i vychlazené.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolové brownies

Fazolové brownies

Alena Stiblanová, Skorkov
Zdravě a chutně /02.03.19
Hovězí s cizrnovou omáčkou

Hovězí s cizrnovou omáčkou

Cizrna je luštěnina s oříškovou příchutí a její výhoda je, že je oproti ostatním ...

Zdravě a chutně /05.10.14
Sumec na kmíně

Sumec na kmíně

Kdo má rád, může maso lehce potřít česnekem.

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Zdravě a chutně /24.04.15
Cizrna alá kuře na paprice

Cizrna alá kuře na paprice

Přítel i dcerka mají toto jídlo strašně rádi.

Ludmila Sedláková, Žďár nad Sázavou

...
Zdravě a chutně /14.06.13
Květákový salát

Květákový salát

Je velká škoda, když květák pouze smažíme. Existuje přece mnoho jiných zajímavých ...

Zdravě a chutně /07.03.13
Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Kombinace domácího knedlíku a dietní zeleninové omáčky je nepřekonatelná.

Karolína ...

Zdravě a chutně /22.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu