Lehké jídlo jako stvořené pro letní horké dny.
Eva Červenková, Praha
Ingredience
- 1 svazek bílý chřest
- 4 brambory
- 1/2 ks avokádo
- 50 g lučina
- dle chuti pažitka
- 1 lžička citronová šťáva
- 1 kostka zeleninový vývar (würzl)
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Chřest oloupeme a nakrájíme na špalíčky, hlavičky si prozatím dáme stranou, a dáme vařit spolu s oloupanými bramborami nakrájenými na menší kostky a zeleninovým vývarem.
-
Zhruba po 5 minutách přidáme chřestové hlavičky a vaříme doměkka. Slijeme.
-
Avokádo rozmačkáme spolu se sýrem, dochutíme citronem a přidáme najemno nasekanou pažitku. Smícháme s bramborami a chřestem, můžeme přidat rajče.
Můžeme podávat teplé i vychlazené.