Reklama
Chřestový krém
Fotogalerie:

Chřestový krém

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jako příloha se hodí toastový chléb.

Jaroslava Tůmová, Svitavy

Ingredience

  • 400 g chřest
  • sůl podle potřeby
  • 100 g slanina
  • 1 lžíce máslo
  • 1/2 ks naťová cibulka
  • 1/2 ks šlehaná smetana
  • 5 ks vejce
  • pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Chřest oloupeme a vložíme na 5 minut do vařící osolené vody. Vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu orestujeme na pánvi, přidáme lžíci másla, nakrájený chřest s pokrájenou cibulkou a chvíli opékáme. Směs smícháme se smetanou a 1 vejcem, osolíme, opepříme, rozdělíme  do zapékacích misek a dáme péct do trouby na 180 °C.

  2. Po 7 minutách vyklepneme do každé misky vejce, posypeme solí, pepřem a zbylou cibulkou a dopečeme.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (15.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z pečené červené řepy

Polévka z pečené červené řepy

Z řepy se dají připravit různé lahůdky. Věra Sedlická, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /20.08.14
Štika v anglické slanině

Štika v anglické slanině

Jídlo je mnohem levnější, když si štiku chytíš.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /29.10.13
Kuře na polštářku ze zeleniny

Kuře na polštářku ze zeleniny

Pod kuře můžeš dát ještě kousek uzeného.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /05.03.14
Celerový salát

Celerový salát

Celerový salát máme s maminkou rády jako lehkou večeři. Je to vitaminová bomba.
Lucie...
Zdravě a chutně /13.08.08
Sója-segedín

Sója-segedín

Jako příloha se hodí houskový knedlík.
Květa Kroupová, Praha
Zdravě a chutně /23.12.10
Lososové závitky s pažitkovým krémem

Lososové závitky s pažitkovým krémem

Filety musí být bez kůže.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /12.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu