Reklama
Chřestové rizoto
Fotogalerie:

Chřestové rizoto

Jiří Kischer

Praha
Chřest je velice křehká zelenina, která dovede pozlobit. Sežeň si speciální škrabku, kterou jí při čištění neublížíš.Toto jarní rizoto ale nějakou tu ulomenou hlavičku unese.
Jiří Kischer, Praha

Ingredience

  • 2 sáčky rýže
  • 1 šalotka
  • 100 g maso uzené
  • 200 g chřest
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 lžičky pepř
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce sýr strouhaný
  • svazek bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rýži v sáčcích uvaříme předem v osolené vodě, vyndáme a necháme okapat.
  2. krok2 Oloupanou šalotku  nasekáme najemno, uzené pokrájíme na kostky a vše společně orestujeme na oleji v hluboké pánvi pěkně dozlatova.
  3. Chřest propláchneme, očistíme a pokrájíme. Kousky vhodíme do pánve k cibulce.
  4. Když je chřest měkký, přimícháme uvařenou rýži a vše jemně promícháme.
  5. Rizoto dochutíme pepřem a solí, můžeme přidat i pár kapek olivového oleje.
  6. Podáváme společně s nastrouhaným sýrem a natrhanou čerstvou bazalkou.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ředkvičky s dipem a bochánky

Ředkvičky s dipem a bochánky

Tyto bochánky máme moc rádi. Vypadají pracně, ale určitě stojí za trochu námahy. ...
Zdravě a chutně /13.03.13
Špízy z dýně a tofu

Špízy z dýně a tofu

Kdo říká, že grilování je jen pro milovníky masa?

Veronika Gazurková, Český Těšín

...
Zdravě a chutně /15.11.15
Dušené ředkvičky s tvarůžky

Dušené ředkvičky s tvarůžky

Tahle voňavá pochoutka s pikantní zeleninkou prostě nemá chybu.

Ondřej Dráteník, ...

Zdravě a chutně /31.12.12
Kukuřice s dresinkem

Kukuřice s dresinkem

Preferuji zeleninu, bez masa se klidně obejdu.
Milan Plch, Brno
Zdravě a chutně /10.10.08
Zeleninový salát s cizrnou

Zeleninový salát s cizrnou

Je osvěžující a přitom výborně zasytí. Mlsalové mohou přidat šunku.
Eva Loudová, ...
Zdravě a chutně /12.04.12
Zapečená pohanka

Zapečená pohanka

Manžel má raději maso, ale pohanka mu chutná.

Věra Jenčíková, Nejdek


Zdravě a chutně /03.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu