Reklama
Chřestová polévka
Fotogalerie:

Chřestová polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Alena Chvátalová, Rakovník

Ingredience

  • 1 svazek bílého chřestu
  • 1/2 svazku zeleného chřestu
  • 1 l zeleninového nebo drůbežího vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 150 ml 33% smetany
  • trocha soli a cukru
  • 50 ml bílého vína
  • trocha nahrubo mletého růžového pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

130 Kč

Postup přípravy

  1. Chřest opláchneme a odlomíme dřevnaté konce. Bílý chřest oloupeme celý. U zeleného chřestu jen spodní polovinu. Bílý chřest nakrájíme na kousky. Zelený svážeme do dvou svazků přírodním provázkem.

  2. Vývar přivedeme k varu, vložíme oba chřesty a povaříme asi pět minut. Pak vyjmeme zelený chřest a odložíme.

  3. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem s bílým chřestem a rozšleháme metlou. Na mírném plameni za častého míchání 10 minut provaříme.

  4. Polévku dochutíme solí, cukrem a bílým vínem. Ještě jednou necháme přejít varem, pak ji sejmeme z plotny a zašleháme smetanu.

  5. Polévku rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme několika výhonky zeleného chřestu. Posypeme nasekanou petrželkou a rozdrceným růžovým pepřem a podáváme.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová polévka s cizrnou

Zeleninová polévka s cizrnou

Vegetariánská Renáta Kruková, Příbram
Zdravě a chutně /26.01.18
Vaječná pomazánka s celerem

Vaječná pomazánka s celerem

Když nevařím pro děti, přidávám do pomazánky čerstvý křen.   

Petr ...

Zdravě a chutně /07.04.16
Pizza s kedlubnou

Pizza s kedlubnou

Italská klasika nám chutná i s jarní zeleninou.
Katka Miláčková, Praha
Zdravě a chutně /02.07.09
Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Dušená hlíva s tofu a rajčaty na karí

Hlíva nám pomáhá zvyšovat imunitu.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /24.02.10
Pomazánka z kořenové zeleniny

Pomazánka z kořenové zeleniny

Můžeš vmíchat nastrouhanou šunku.

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /16.09.16
Grilované cuketové rolky se šunkou a sýrem

Grilované cuketové rolky se šunkou a sýrem

Vhodné jako lehký oběd nebo večeře.

Karolina Pavlíčková, Vrchlabí

Zdravě a chutně /09.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu