Reklama
Chřestová polévka
Fotogalerie:

Chřestová polévka

Karel Zahradil

Kladno
Na této dobrotě si pochutnává celá rodina.
Karel Zahradil, Kladno

Ingredience

  • 80 g mouka hladká
  • špetka muškátový květ
  • 40 g máslo
  • 120 g chřest sterilovaný
  • 100 ml mléko
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1,2 l vývar zeleninový
  • 1 žloutek
  • dle chuti koření polévkové

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky připravíme jíšku, ochutíme ji muškátovým květem, zalijeme vývarem a za občasného míchání vaříme 45 minut. Ke konci varu přilijeme půlku mléka, nálev z chřestu, opepříme, povaříme a procedíme. Přidáme nakrájený chřest a povaříme.
  2. Nakonec zjemníme žloutkem rozmíchaným ve zbylém mléce, osolíme a dochutíme.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květák v alobalu

Květák v alobalu

Plnit se dá skoro každá zelenina. Jana Ptáčková, Strakonice
Zdravě a chutně /21.11.13
Losos s olivovou tapenádou a cuketou

Losos s olivovou tapenádou a cuketou

Recept mám z jedné restaurace ve Francii.

Alena Sojková, Karlovy Vary

Zdravě a chutně /04.07.16
Salát s rozinkami, ananasem a souvlaki

Salát s rozinkami, ananasem a souvlaki

Úžasná pochoutka, která neublíží postavě, je plná vitaminů a navíc 

...

Zdravě a chutně /29.02.16
Salát mimóza

Salát mimóza

Jednoduché a zábavné pohoštění.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Zdravě a chutně /18.03.17
Zeleninový pekáček

Zeleninový pekáček

Rychlý a levný všední oběd nebo večeře.
Květa Kroupová, Praha
Zdravě a chutně /27.05.10
Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Máme je rádi v létě i v zimě.
Olga Georgievová, Praha
Zdravě a chutně /20.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu