Reklama
Chřestová polévka
Fotogalerie:

Chřestová polévka

Veronika Poláčková

Mýto
Trochu netradiční‚ ale velice chutná.
Veronika Poláčková,Mýto

Ingredience

  • 250 g chřest
  • 100 g máslo
  • 1 cibule
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1,5 l voda
  • 200 ml mléko
  • špetka muškátový oříšek
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička pažitka
  • 1 opečený rohlík

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme máslo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Přisypeme hladkou mouku‚ uděláme světlou jíšku‚ zalijeme ji horkou vodou a vaříme.
  2. Bílý chřest oloupeme, nakrájíme na 2cm špalíky a dáme vařit do polévky. Po 7 minutách přidáme muškátový oříšek a mléko, osolíme a necháme prohřát. Před vypnutím bohatě posypeme pažitkou. Na talíři do polévky přidáme opečený rohlík, toast nebo bagetu.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ředkvičky s vejci

Ředkvičky s vejci

Někomu se možná zdají míchaná vajíčka moc obyčejná. Já ale z vlastní ...
Zdravě a chutně /14.11.08
Čočková paštika

Čočková paštika

Jídlo z plechové kouzelnice.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /11.03.16
Kološvárské zelí

Kološvárské zelí

Pro místní klasika, která nemá chybu.

Tomáš Mika, Brno

Zdravě a chutně /16.11.16
Tomatová s bazalkou a kapáním

Tomatová s bazalkou a kapáním

Je krásně krémovitá, hladká a jemná.

Lucie Ševčíková, Frýdek-Místek

Zdravě a chutně /04.01.16
Filet s mandlovými plátky

Filet s mandlovými plátky

Výborný a rychlý oběd či večeře. Kdo má rád křupavé opečené mandle, určitě si ...

Zdravě a chutně /24.04.13
Tofu s kaší z batátů

Tofu s kaší z batátů

Na talíři obložíme čerstvou zeleninou.

Petra Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /31.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu