Reklama
Chřestová polévka
Fotogalerie:

Chřestová polévka

Veronika Poláčková

Mýto
Trochu netradiční‚ ale velice chutná.
Veronika Poláčková,Mýto

Ingredience

  • 250 g chřest
  • 100 g máslo
  • 1 cibule
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1,5 l voda
  • 200 ml mléko
  • špetka muškátový oříšek
  • 1 lžička sůl
  • 1 lžička pažitka
  • 1 opečený rohlík

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce dáme máslo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Přisypeme hladkou mouku‚ uděláme světlou jíšku‚ zalijeme ji horkou vodou a vaříme.
  2. Bílý chřest oloupeme, nakrájíme na 2cm špalíky a dáme vařit do polévky. Po 7 minutách přidáme muškátový oříšek a mléko, osolíme a necháme prohřát. Před vypnutím bohatě posypeme pažitkou. Na talíři do polévky přidáme opečený rohlík, toast nebo bagetu.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z krůtího masa

Polévka z krůtího masa

Je to moc dobrá a zdravá pochoutka. Dana Jančaříková, Vsetín
Zdravě a chutně /14.12.08
Kuře na polštářku ze zeleniny

Kuře na polštářku ze zeleniny

Pod kuře můžeš dát ještě kousek uzeného.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /05.03.14
Dušená mrkev nasladko

Dušená mrkev nasladko

Je to jednoduchá a zdravá večeře, kterou vařím na jaře často.
Petra ...
Zdravě a chutně /24.07.09
Zapečené lilky se sýrem

Zapečené lilky se sýrem

Moje maminka je výborná kuchařka, která zároveň dbá na zdravou výživu, takže často ...
Zdravě a chutně /24.04.12
Penne s olivami

Penne s olivami

Jsou moc dobré teplé, ale dají se podávat i jako salát zastudena. 

Jitka ...

Zdravě a chutně /01.02.17
Salát z rybího filé a jablek

Salát z rybího filé a jablek

Jablka můžeš pokapat citronem, nezhnědnou.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Zdravě a chutně /01.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu