Reklama
Chřestová pochoutka
Fotogalerie:

Chřestová pochoutka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Jednoduchý a zajímavý oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Ingredience

  • 500 g bílý chřest
  • 100 g tvrdý sýr (čedar‚ ementál)
  • 2 vejce
  • 80 g hladká mouka
  • 70 ml mléko
  • podle chuti sůl
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme chřest. Chřest (to, že je čerstvý, poznáme tak, že při mírném ohnutí praskne) omyjeme a oloupeme. Loupat začneme pod hlavičkou‚ pokračujeme až po konec výhonku‚ 1–2 cm na konci odřízneme.
  2. Vejce rozšleháme s mlékem‚ přidáme hladkou mouku a najemno nastrouhaný sýr. Těstíčko promícháme a podle chuti osolíme.

  3. Připravený chřest obalíme v těstíčku a smažíme v oleji ze všech stran. Podáváme ho s listovým salátem a vařenými bramborami.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Závin s lososem a houbami

Závin s lososem a houbami

Rád vařím a miluju houbaření. Doma pak vymýšlím recepty na chuťově zajímavé ...
Zdravě a chutně /17.02.10
Čína ze Šmakouna

Čína ze Šmakouna

Je to vynikající bezmasá varianta číny.
Dana Přibylová, Sezimovo Ústí
Zdravě a chutně /13.03.10
Citrónové brambory

Citrónové brambory

Osvěžující příloha k rybě nebo kuřecímu masu.

Lucie Strakošová, Trnávka

Zdravě a chutně /11.03.12
Králičí filety na zelenině

Králičí filety na zelenině

Jemné králičí maso patří k nejzdravějším potravinám. Dnes ho naštěstí ...
Zdravě a chutně /15.04.13
Hlíva s pečeným bramborem

Hlíva s pečeným bramborem

U nás doma patří hlíva k nejoblíbenějším jídlům.
Lenka Zelinková, Roztoky ...
Zdravě a chutně /24.05.11
Nadívané žampiony

Nadívané žampiony

Houby, to pro mě není jen smaženice nebo klasické řízky z hub. Moc jsem si oblíbila...
Zdravě a chutně /05.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu