Ingredience
- Těsto
- 100 ml voda
- trocha cukr krupice
- 1 kostka droždí
- 250-300 g mouka hladká
- 2 lžíce olej
- špetka sůl
- Náplň
- 3-4 rajčata
- 100 g kečup
- 200 g šunka
- podle chuti bazalka
- podle chuti oregáno
- svazek chřest
- 100 g sýr strouhaný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ve vodě s trochou cukru a droždí necháme vzejít kvásek, přidáme mouku, olej a sůl, dobře promícháme a necháme kynout.
-
Po vykynutí (asi 20 minut) těsto rozprostřeme na pečicí papír, kterým jsme vyložili nádobu na pečení.
-
Těsto potřeme kečupem, poklademe šunkou, posypeme bylinkami. Nahoru rozložíme chřest (čerstvý je nutné uvařit – asi 5 minut), proložíme rajčetem, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě při 185 ºC 15–20 minut.