Reklama
CHŘESTOVÁ PIZZA
Fotogalerie:

CHŘESTOVÁ PIZZA

Olga Burešová

Byšice
Těsto si můžeš vyrobit podle svého. Nám chutná právě tohle.
Olga Burešová, Byšice

Ingredience

  • Těsto
  • 100 ml voda
  • trocha cukr krupice
  • 1 kostka droždí
  • 250-300 g mouka hladká
  • 2 lžíce olej
  • špetka sůl
  • Náplň
  • 3-4 rajčata
  • 100 g kečup
  • 200 g šunka
  • podle chuti bazalka
  • podle chuti oregáno
  • svazek chřest
  • 100 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Ve vodě s trochou cukru a droždí necháme vzejít kvásek, přidáme mouku, olej a sůl, dobře promícháme a necháme kynout.
  2. Po vykynutí (asi 20 minut) těsto rozprostřeme na pečicí papír, kterým jsme vyložili nádobu na pečení.
  3. Těsto potřeme kečupem, poklademe šunkou, posypeme bylinkami. Nahoru rozložíme chřest (čerstvý je nutné uvařit – asi 5 minut), proložíme rajčetem, posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě při 185 ºC 15–20 minut.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jáhlová kaše

Jáhlová kaše

Zdravá, lehká a přitom sytá snídaně, která chutná i dětem
Zdravě a chutně /30.06.09
Kapr s citronovým máslem

Kapr s citronovým máslem

Na pečeném kapříkovi si pochutnám kdykoli. Příprava je snadná.
Šárka Holíková, ...
Zdravě a chutně /24.05.13
Ředkvičková smaženice

Ředkvičková smaženice

Chuťově je podobná naší oblíbené smaženici z čerstvých hub.
Lenka Svobodová,...
Zdravě a chutně /31.03.09
Bramborové placky se špenátem

Bramborové placky se špenátem

Jaro ťuká na dveře, ale doma ve sklepě mám ještě uskladněno poměrně velké ...
Zdravě a chutně /20.06.08
Zeleninový nákyp

Zeleninový nákyp

Zeleninový nákyp, ideální na letní obědy a večeře.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Zdravě a chutně /01.05.13
Kapustový dort

Kapustový dort

Kapusta obsahuje spoustu minerálů – například železo a hořčík.
Daniela ...
Zdravě a chutně /15.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu