Reklama
Chřestová nádivka
Fotogalerie:

Chřestová nádivka

Anna Habřinová

Sokolov

V obchodech a na trzích se už objevují první svazečky chřestu. Tuto lahůdku si nikdy nenecháme ujít.

Anna Habřinová, Sokolov

Ingredience

  • 1/2 svazku zelený chřest
  • 3 starší housky
  • 3 lžíce máslo
  • 150 g polotvrdý sýr (gouda, ementál...)
  • 1/2 svazku petrželka
  • 4 vejce
  • 300 ml mléko
  • 1 lžička muškátový oříšek
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Z chřestu odřízneme tužší konce. Stonky svážeme a dáme vařit do osolené vody asi na 8 minut. Pak je vyndáme a prolijeme ledovou vodou, aby si zachovaly krásně svěží zelenou barvu.

  2. krok2

    Housky nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a houstičky na něm osmažíme dozlatova. Sýr nahrubo nastrouháme. Petrželku omyjeme a jemně nasekáme.

  3. krok3

    Zapékací misku o průměru 26 cm vymažeme máslem. V míse rozšleháme vejce s mlékem, přidáme osmaženou housku, nastrouhaný sýr a petrželku. Ochutíme muškátem a osolíme podle toho, jak je slaný sýr.

  4. Směs přendáme do misky, na povrch rozložíme předvařené stonky chřestu, posypeme kousky zbylého másla.

  5. Nádivku zakryjeme pečicím papírem a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Nejdříve ji pečeme zakrytou přibližně 20–25 minut, aby se chřest nespálil.  Poté sundáme pečicí papír a pečeme ještě dalších 10 minut.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninový salát

Zeleninový salát

Zbude-li pečené kuřecí maso, připrav si salát. Lenka Mikešová, Královice
Zdravě a chutně /18.08.09
Kapr v zelenině

Kapr v zelenině

Jsem rybář, a tak občas domů přinesu nějakého tvora s ploutvičkami.
Milan Plch, Brno
...
Zdravě a chutně /03.10.08
Plnění pstruzi

Plnění pstruzi

Díky náplni krásně voní a lépe chutnají.

Eliška Robová, Praha

Zdravě a chutně /30.10.13
Žralok s bramborovou kaší

Žralok s bramborovou kaší

Žralok může být příjemným spestřením jídelníčku.

Libuše Hlaváčová, Brno

Zdravě a chutně /15.07.13
Lasagne se špenátem a žampiony

Lasagne se špenátem a žampiony

Středomořská kuchyně mě uchvátila. Koupila jsem si kuchařku, sháním recepty po ...
Zdravě a chutně /22.05.13
Kuskus nasladko

Kuskus nasladko

Zkus ho uvařit místo krupicové kaše.
Hana Pazderková, Děčín
Zdravě a chutně /24.09.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu