Reklama
Chřestová hnízda
Fotogalerie:

Chřestová hnízda

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hodí se k nim zapékané brambory se smetanou.

Veronika Šípková, Humpolec

Ingredience

  • 500 g chřest
  • sůl podle potřeby
  • 150 g šunka
  • 150 g lučina
  • 1 červená paprika
  • čerstvý tymián
  • 150 g plátkový sýr
  • 50 g máslo
  • 1 hlávkový salát

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Chřest oloupeme a uvaříme do poloměkka ve slané vodě, necháme okapat. Polovinu chřestu spolu se šunkou nakrájíme na malé nudličky, vmícháme lučinu, osolíme, přidáme kousky červené papriky a tymián.

  2. Plátky sýra naplníme směsí, proložíme zbylými výhonky chřestu, zabalíme, vložíme do zapékací misky vymazané máslem, proložíme plátky másla a chvíli zapečeme. Podáváme horké na salátu.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (15.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubnové zelí s noky

Kedlubnové zelí s noky

Je to osvědčená rychlovka, zdravá a dobrá. Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /30.12.12
Čočkový salát

Čočkový salát

Manžel nejí vůbec žádné luštěniny, ale tohle kupodivu ano.
Dana Staňků, Praha
...
Zdravě a chutně /29.12.10
Grilované makrely

Grilované makrely

Když přijede moje mlsná sestra, musím se pustit do grilování. Prý umím připravit ty ...
Zdravě a chutně /18.08.08
Celerová polévka se žampiony

Celerová polévka se žampiony

Polévky zbožňujeme, o víkendu na stole nesmí chybět. Co se nesní k obědu, dáme si na ...
Zdravě a chutně /10.01.10
Bezlepkové lasagne

Bezlepkové lasagne

Na omáčku můžeš použít i čerstvá rajčata.

  Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /19.11.14
Špenátový polentový nákyp

Špenátový polentový nákyp

U mražených listů odpadá pracné omývání a čištění.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /24.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu