Hodí se k nim zapékané brambory se smetanou.
Veronika Šípková, Humpolec
Ingredience
- 500 g chřest
- sůl podle potřeby
- 150 g šunka
- 150 g lučina
- 1 červená paprika
- čerstvý tymián
- 150 g plátkový sýr
- 50 g máslo
- 1 hlávkový salát
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Chřest oloupeme a uvaříme do poloměkka ve slané vodě, necháme okapat. Polovinu chřestu spolu se šunkou nakrájíme na malé nudličky, vmícháme lučinu, osolíme, přidáme kousky červené papriky a tymián.
-
Plátky sýra naplníme směsí, proložíme zbylými výhonky chřestu, zabalíme, vložíme do zapékací misky vymazané máslem, proložíme plátky másla a chvíli zapečeme. Podáváme horké na salátu.