Reklama
Chřest po holandsku
Fotogalerie:

Chřest po holandsku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Místo omáčky použij dresink nebo majonézu.

Dalibor Marounek, Roudnice

Ingredience

  • 300 g chřest
  • trocha soli
  • 1 instantní holandská omáčka
  • 2 vejce
  • 100 g anglická slanina
  • trocha oleje

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Chřest opláchneme, odřízneme zavadlé konce a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, a pokud máme zelený chřest,  zalijeme ho studenou vodou – neztratí krásnou zelenou barvu.

  2. Zatím si podle návodu připravíme holandskou omáčku. Na oleji opečeme slaninu a připravíme si volská oka. Na každý talíř dáme 5–6 stonků chřestu, konce obalíme osmaženou slaninou, přidáme volské oko a přelijeme holandskou omáčkou.

Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Omeleta s čekankou a špekem

Omeleta s čekankou a špekem

Vždycky dávám přednost pokrmům, které obsahují co nejvíc  zeleniny. Hedvika ...
Zdravě a chutně /25.02.14
Ořechové placky

Ořechové placky

Vyhovuje zásadám zdravého mlsání.
Eva Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /18.02.10
Gratinované brambory s cuketou

Gratinované brambory s cuketou

Jednoduchý, rychlý a výborný oběd.

Lenka Zdráhalová, Bystřice pod Hostýnem 

Zdravě a chutně /09.12.12
Dort pro pány

Dort pro pány

Ocení ho opravdoví gurmáni.
Lenka Gartnerová, Mladé Buky
Zdravě a chutně /27.12.11
Sezamové dukátky

Sezamové dukátky

Sezam obsahuje mnoho cenných látek.

Alena Kadlecová, Benešov

Zdravě a chutně /09.11.15
Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu