Reklama
Česnekový kapr
Fotogalerie:

Česnekový kapr

Dáša Slavíková

Ústí nad Labem

Je škoda dát si dobrou rybu jen na Vánoce.

Dáša Slavíková, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 8 filetů kapr
  • 1 lžička sůl
  • 4 stroužky česnek
  • 2 lžíce olej
  • 1 lžíce hladká mouka
  • kousek másla
  • Pečená zelenina:
  • 1 menší cuketa
  • 1 lilek
  • 1/4 ks celer
  • 1 fenykl
  • 2 cibule
  • 5 ks rajčata
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce hustý balsamikový ocet

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

350 Kč

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme, vložíme do pekáčku a osolíme. V misce prošleháme prolisovaný česnek s olejem a směsí potřeme filety. Lehce poprášíme moukou, poklademe tenkými plátky másla a pečeme při 180 °C asi 30 minut.

  2. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Pokapeme olejem, octem, osolíme, opepříme a promícháme. Zeleninu pečeme také asi 30 minut.

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pangas s jogurtovou omáčkou

Pangas s jogurtovou omáčkou

Nejraději mám jednoduchá jídla. Olga Havlíčková, Ostroměř
Zdravě a chutně /15.01.14
Špagety s uzeným tofu

Špagety s uzeným tofu

Petra Geletičová, Smidary

Zdravě a chutně /04.03.18
Treska se zeleninou a kus-kusem

Treska se zeleninou a kus-kusem

Jednoduché, lehké a rychlé jídlo k obědu či večeři.

Richard Jakl, Cheb

Zdravě a chutně /14.11.14
Kadeřavý salát s mozzarellou

Kadeřavý salát s mozzarellou

Výborně chutná k bílému vínu.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /30.12.12
Portobello s kuskusem

Portobello s kuskusem

Podávej jako předkrm nebo lehký hlavní chod.

Terezie Vachová, Praha

Zdravě a chutně /19.05.14
Pomazánka z ředkviček

Pomazánka z ředkviček

Nejlepší jsou ředkvičky právě sklizené.

Lucie Makalová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /03.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu