Reklama
Česnekové brambory
Fotogalerie:

Česnekové brambory

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tenhle recept není původní, objevila jsem ho v kuchařce věnované grilování. Pozměnila jsem ho přidáním česneku a bylinek.
Eliška Helvíková, Čelákovice

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 kg brambory
  • 50 g máslo
  • 2 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

25 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Brambory pečlivě umyjeme, raději ještě vydrhneme kartáčkem nebo drátěnkou. Do každé brambory uděláme dírku, například špičatou škrabkou nebo odstraňovačem jádřinců z jablek. V misce rozmícháme máslo. Oloupanou cibuli nastrouháme, česnek prolisujeme. Obojí vmícháme do másla, Přidáme sůl, pepř a bylinky, které máme k dispozici. Máslo necháme vychladit. Pak ho plníme do brambor. Jednotlivé brambory balíme do alobalu. Před zabalením ještě jemně přisolíme. Vytváříme balíčky tak, aby máslová náplň nevytékala. Grilujeme nebo pečeme v troubě asi 15-20 minut.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocné  ruličky

Ovocné ruličky

Věra Knoppová, Hulín
Zdravě a chutně /29.09.19
Čočková ciabatta

Čočková ciabatta

Červená čočka je dobře stravitelná.

Olga Dláskalová, Frýdek-Místek

Zdravě a chutně /01.11.15
Polévka z pohanky

Polévka z pohanky

Hodí se jako prevence zánětu žil.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /24.05.11
Celerový salát s uzeným lososem

Celerový salát s uzeným lososem

U nás v rybárně se dá koupit úžasný uzený losos. Nemůžu se ho nabažit, ...

Zdravě a chutně /16.03.14
Caesar salát s kuřecím masem

Caesar salát s kuřecím masem

Existuje mnoho receptů na salát Ceasar, já ho připravuji tímto způsobem. Olej ...

Zdravě a chutně /19.05.16
Salát s tuňákem a řapíkatým celerem

Salát s tuňákem a řapíkatým celerem

Tuňák v konzervě je výbornou surovinou, kterou mám doma vždy v zásobě.

Jana ...

Zdravě a chutně /07.10.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu