Reklama
Celozrnný závin
Fotogalerie:

Celozrnný závin

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín
Díky zdravé alternativě oblíbeného českého dezertu můžu mlsat bez výčitek!            
Lucie Blahová, Slavičín 

Ingredience

  • 200 g celozrnná mouka
  • lžíce med
  • 2 vejce
  • 2 lžíce máslo
  • mléko dle potřeby
  • 1/2 sáčku kypřící prášek
  • 400 g strouhaná jablka
  • 250 g měkký tvaroh
  • 1 lžička mletá skořice
  • 1 lžíce rozinky
  • 2 lžíce sušené švestky

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Celozrnnou mouku smícháme s medem, máslem, vejci a práškem do pečiva. Do těsta postupně přidáváme mléko, tak aby mělo správnou konzistenci, musí být hladké, vláčné, ale nesmí lepit. Poté si těsto rozdělíme na dvě poloviny.  


  2. Jednu polovinu těsta rozválíme do podlouhlého oválu, na který rovnoměrně navrstvíme nastrouhaná jablka posypaná skořicí. Poté plát zavineme a opatrně přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Druhou polovinu těsta rovněž rozválíme a na náplň použijeme tvaroh smíchaný s rozinkami a na menší kousky pokrájenými sušenými švestkami. Podle chuti můžeme přidat med. Závin srolujeme a přidáme na plech. Před pečením můžeme těsto potřít rozšlehaným vejcem. 

  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.

    Tip: Pro sladší variantu můžeme náplň s jablky přisladit tmavým třtinovým cukrem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní kuřecí zeliáda

Pikantní kuřecí zeliáda

Chutná, rychlá a zdravá večeře. Marcela Kaněrová, Náchod
Zdravě a chutně /14.02.16
Roláda z pečené červené řepy

Roláda z pečené červené řepy

Náplň přizpůsob vlastním chutím.

Mirka Šťastná, Mníšek pod Brdy

Zdravě a chutně /06.02.16
Nejlepší sladkokyselá čočka

Nejlepší sladkokyselá čočka

Věř, že si na ní tvoje rodina pošmákne stejně tak, jako ta moje.

Nikol Petrů, Olomouc

...
Zdravě a chutně /01.01.13
Hovězí ragú s mrkví

Hovězí ragú s mrkví

Nejlepší je s rýží nebo s těstovinami.

Otto Plášek, Brno

Zdravě a chutně /01.02.13
Osvěžující salát

Osvěžující salát

Výborná letní večeře, podávej s chlebem.

Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Zdravě a chutně /11.08.17
Losos s krémem

Losos s krémem

Luxusní oběd.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /07.03.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu