Reklama
Celozrnný závin
Fotogalerie:

Celozrnný závin

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín
Díky zdravé alternativě oblíbeného českého dezertu můžu mlsat bez výčitek!            
Lucie Blahová, Slavičín 

Ingredience

  • 200 g celozrnná mouka
  • lžíce med
  • 2 vejce
  • 2 lžíce máslo
  • mléko dle potřeby
  • 1/2 sáčku kypřící prášek
  • 400 g strouhaná jablka
  • 250 g měkký tvaroh
  • 1 lžička mletá skořice
  • 1 lžíce rozinky
  • 2 lžíce sušené švestky

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Celozrnnou mouku smícháme s medem, máslem, vejci a práškem do pečiva. Do těsta postupně přidáváme mléko, tak aby mělo správnou konzistenci, musí být hladké, vláčné, ale nesmí lepit. Poté si těsto rozdělíme na dvě poloviny.  


  2. Jednu polovinu těsta rozválíme do podlouhlého oválu, na který rovnoměrně navrstvíme nastrouhaná jablka posypaná skořicí. Poté plát zavineme a opatrně přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Druhou polovinu těsta rovněž rozválíme a na náplň použijeme tvaroh smíchaný s rozinkami a na menší kousky pokrájenými sušenými švestkami. Podle chuti můžeme přidat med. Závin srolujeme a přidáme na plech. Před pečením můžeme těsto potřít rozšlehaným vejcem. 

  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.

    Tip: Pro sladší variantu můžeme náplň s jablky přisladit tmavým třtinovým cukrem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí plátky s jarní zeleninou

Krůtí plátky s jarní zeleninou

Klasické české omáčky nemám moc v lásce. Ne že bych si musela hlídat váhu, ale ...
Zdravě a chutně /09.03.09
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Toto jednoduché jídlo je levné a hned hotové.
Veronika Šebíková, ...
Zdravě a chutně /18.08.09
Dušená brokolice s jogurtovou omáčkou

Dušená brokolice s jogurtovou omáčkou

Velmi jemné, dietní jídlo, které je vhodné k obědu i k lehké večeři.
...
Zdravě a chutně /03.02.11
Rajčata plněná cizrnou

Rajčata plněná cizrnou

Máš-li čas, uvař si klasickou cizrnu den předem.

Vlasta Stryková, Vsetín

Zdravě a chutně /01.12.14
Guacamole s vejci

Guacamole s vejci

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /18.03.20
Pomazánka z balkánského sýra s tymiánem

Pomazánka z balkánského sýra s tymiánem

Lehká a zdravá svačinka, vonící po bylinkách.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Zdravě a chutně /07.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu