Reklama
Celozrnný tvarohový koláč s ovocem
Fotogalerie:

Celozrnný tvarohový koláč s ovocem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dietní, a přesto chutný

Irena Procházková, Dolní Újezd

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 340  g celozrnné pšeničné mouky
  • 80  g změklého másla
  • 80  g třtinového cukru
  • 300  ml mléka
  • 1 kypřicí prášek
  • NÁPLŇ:
  • 2 polotučné tvarohy ve vaničce
  • 1 vejce
  • 50  ml mléka
  • NA OZDOBU:
  • 3 oloupaná jablka
  • sezamová nebo slunečnicová semínka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku s máslem a cukrem. Pak přidáme mléko a kypřicí prášek. Vznikne tužší těsto. Pokud je příliš tuhé, přidáme ještě mléko, ale těsto by mělo být skutečně tužší, aby udrželo tvaroh.

  2. Náplň: tvarohy smícháme s vejcem a mlékem.

  3. Těsto nalijeme na koláčovou formu (používám dortovou o průměru 26 cm) vyloženou pečicím papírem. Na těsto rozprostřeme tvarohovou náplň, poklademe plátky oloupaných jablek a posypeme semínky. Jablka také můžeme nastrouhat. Pro obměnu lze navrch použít místo jablek i hrušky se skořicí. 

  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C přibližně 45 minut. Doporučuji jablka sledovat, a když začnou příliš hnědnout, tak přikrýt alobalem, aby se nespálila. Pokud jsou totiž strouhaná, ráda se připalují.

Tip redakce

Často používám špaldovou mouku v kombinaci s ječnou. A kdo má rád pohanku, může přidat i trochu pohankové. Té dávám jen trochu, cca 50 g, aby nepotlačila ostatní chutě.

Pošli recept! - Speciál - Podzimní pečení (17.9.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Osvěžující salát s koprem

Osvěžující salát s koprem

Někdo nemá chuť kopru rád, já ho přidávám skoro do všeho. Veronika Hegrová, Pomezí ...
Zdravě a chutně /19.07.12
S lilkem po čínsku

S lilkem po čínsku

Kdo má rád čínské nudle, určitě si je rád zkusí uvařit i doma.

Veronika ...

Zdravě a chutně /07.06.16
Mrkvové karbanátky

Mrkvové karbanátky

Chutnají všem, nejen vegetariánům.

Lenka Danišová, Most

Zdravě a chutně /20.06.17
Šmakoun na kari

Šmakoun na kari

Chcete jíst zdravě a zároveň si pochutnat? Šmakoun na kari chuťové pohárky jistě ...
Zdravě a chutně /12.03.11
Červená čočka s fazolkami  a polentou

Červená čočka s fazolkami a polentou

Polentu jsme si velmi oblíbili, nabízí bezpočet kombinací.

Šárka Plchová, Brno

Zdravě a chutně /04.06.14
Bramborový špíz se zeleninou

Bramborový špíz se zeleninou

Grilované brambůrky se zeleninkou a slaninou jsou výborné‚ přestože ...
Zdravě a chutně /15.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu