Reklama
Celozrnný quiche se šunkou
Fotogalerie:

Celozrnný quiche se šunkou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Francouzský slaný koláč v dietnější verzi.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 110 g celozrnná mouka
  • špetka soli
  • 70 g jemné ovesné vločky
  • 2 lžíce olej
  • 6 lžic voda
  • trocha soli a pepře
  • 1 cibule
  • 100 g nastrouhaný 20% eidam
  • 2 vejce
  • 1 a 1/2 hrnku mléko
  • špetka muškátového oříšku
  • 100 g drůbeží šunka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme se špetkou soli a s ovesnými vločkami, přidáme olej a vodu a rukama vypracujeme tužší těsto, které dáme uležet na 15 minut do lednice. 

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky a podusíme ji na troše vody doměkka. Vejce vidličkou prošleháme s mlékem, přidáme sýr, sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku.

  3. Uleželé těsto rozválíme dotenka. Poté ho přendáme do dortové formy vyložené pečicím papírem a rukama vytvarujeme nižší okraje. Na dno těsta dáme podušenou cibulku, poté ho poklademe plátky šunky a nakonec vše zalijeme připraveným mlékem s vejci a sýrem. Koláč pečeme při 180 °C asi 50 minut.   


Pošli recept! 3/2015 (4.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s pokličkou

Brambory s pokličkou

Zapečená pochoutka na dobrou večeři. Jarka Bernartíková, Havířov
Zdravě a chutně /15.02.10
Květákový salát s pikantní zálivkou

Květákový salát s pikantní zálivkou

Zelenina v salátu by neměla být úplně měkká – proto nevař květák moc dlouho, ...
Zdravě a chutně /14.06.11
Zapečené brambory

Zapečené brambory

Každý rok se těším, až si na zahrádce natrhám čerstvé kopřivy. Používám je nejen ...
Zdravě a chutně /09.04.09
Mrkvové sušenky

Mrkvové sušenky

Jsou jednoduché, levné a zdravé.
Eva Kohoutková Zábřeh
Zdravě a chutně /12.11.08
Feta s šalvějovým přelivem

Feta s šalvějovým přelivem

Osmažená šalvěj krásně křupe a zcela změní své aroma.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /21.03.13
Kapustové karbanátky s dipem

Kapustové karbanátky s dipem

Karbanátky připravené v troubě obsahují mnohem méně tuku.

Vít Zrzavý,  Ostrava

Zdravě a chutně /23.11.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu