Křupavé mlsání, které všichni milují.
Marta Kubicová, Třebíč
Ingredience
- 125 g celozrnná mouka
- 125 g jemné ovesné vločky
- 1 lžička sůl
- 400 ml voda
- 60 g sezamová semínka
- 60 g mák
- 1 větší hrst vlašské ořechy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Smícháme mouku, ovesné vločky (běžné ovesné vločky je potřeba trochu podrtit), sůl a vodu a necháme hodinu a více odležet.
-
Pak přidáme sezam, mák a nasekané ořechy. Část seznamu můžeme nahradit lněnými či slunečnicovými semínky. Necháme 10 minut odležet. Pak hmotu rozprostřeme v tenké vrstvě na vymazaný plech, nožem naznačíme mřížku, aby se chlebíky po upečení snadněji lámaly, a pečeme při teplotě 140 °C asi hodinu.