Reklama
Celozrnný chlebíček
Fotogalerie:

Celozrnný chlebíček

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Křupavé mlsání, které všichni milují.

Marta Kubicová, Třebíč

Ingredience

  • 125 g celozrnná mouka
  • 125 g jemné ovesné vločky
  • 1 lžička sůl
  • 400 ml voda
  • 60 g sezamová semínka
  • 60 g mák
  • 1 větší hrst vlašské ořechy

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme mouku, ovesné vločky (běžné ovesné vločky je potřeba trochu podrtit), sůl a vodu a necháme hodinu a více odležet.
  2. Pak přidáme sezam, mák a nasekané ořechy. Část seznamu můžeme nahradit lněnými či slunečnicovými semínky. Necháme 10 minut odležet. Pak hmotu rozprostřeme v tenké vrstvě na vymazaný plech, nožem naznačíme mřížku, aby se chlebíky po upečení snadněji lámaly, a pečeme při teplotě 140 °C asi hodinu.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polenta s restovanou cuketou

Polenta s restovanou cuketou

Kukuřičná kaše neboli polenta je typickou italskou specialitou. Petra Kuchařová, Praha
Zdravě a chutně /04.06.14
Vaječné karbanátky

Vaječné karbanátky

Je to trochu neobvyklý recept, ale myslím si, že stojí za to ho vyzkoušet.Určitě si...
Zdravě a chutně /27.10.12
Amarantové sušenky

Amarantové sušenky

Vlaďka Suchá, Orlová

Zdravě a chutně /02.02.18
Bezmasá čína

Bezmasá čína

Pro ty, kteří mají rádi maso, můžeme do zeleninové směsi přimíchat kousky ...
Zdravě a chutně /04.03.12
Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

Podle receptu

Kamily Záplavové z Brna

Zdravě a chutně /26.05.18
Řízečky z kedluben

Řízečky z kedluben

Moje rodina má ráda všechno smažené. Maso nemůžu ale vařit pořád, zato kedlubny jsou ...
Zdravě a chutně /07.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu