Pokud nejste zvyklí na celozrnnou mouku, můžete tortelliny udělat i z bílé mouky.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 3 vejce
- 280 g celozrnná mouka
- podle potřeby voda
- lžíce oleje
- 200 g ricotta
- 2 balení rajčatové pyré
- sůl, pepř, bazalka
- cibule
- parmazán
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mouku rukama uhněteme s vajíčky, solí, olejem a vodou.Těsto musí být tuhé. Jakmile ho vypracujeme, dáme ho odpočinout alespoň na 15 minut do lednice.
-
Mezitím si připravíme omáčku - na lžíci oleje osmahneme cibulku nakrájenou na malé kousky. Přidáme rajčatové pyré, sůl, pepř, utřený česnek a bazalku. Vše necháme chvíli prohřát, aby se nám spojily všechny chutě.
-
Těsto si rozválíme na tenký plát a vykrojíme zhruba stejné čtverečky. Na ně dáme lžičku ricotty, těsto přeložíme na trojúhelníčky, pořádně spojíme a obtočíme kolem prstu (spoje opět pořádně stlačíme prsty, aby tortelliny držely v požadované formě). Takto připravené tortelliny vhodíme do vroucí vody a vaříme je asi 4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Tortelliny podáváme s rajčatovou omáčkou a parmezánem.