Reklama
Celozrnné sušenky
Fotogalerie:

Celozrnné sušenky

Lenka Svobodová

Praha
Celozrnná mouka dá sušenkám barvu i chuť.
Lenka Svobodová, Praha

Ingredience

  • 1 žloutek
  • 1/4 lžičky skořice
  • 9 g cukr moučkový
  • 250 g mouka hladká
  • 200 g hera
  • cukr moučkový na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy prosejeme mouku, cukr, přidáme na kousky posekaný tuk, žloutek a poprášíme skořicí.
  2. Vše smícháme v těsto a dáme asi na hodinu vychladit do lednice. Potom těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj různé tvary, které pečeme na plechu v troubě při 170 °C asi 10 minut.
  3. Upečené sušenky necháme vychladnout a poté je slepujeme marmeládou. Před servírováním je pocukrujeme.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová tarhoňa

Zeleninová tarhoňa

Tarhoňa jsou nočky z nudlového těsta. Eva Šimáčková, Zbraslav
Zdravě a chutně /15.05.16
Zeleninová polévka se ztraceným vejcem

Zeleninová polévka se ztraceným vejcem

Zdá se to složité, ale recept je úplně jednoduchý a zvládne ho každý.

Martina ...

Zdravě a chutně /25.06.13
Krabí tyčinky na cherry rajčátkách

Krabí tyčinky na cherry rajčátkách

Máme rádi rychlá a jednoduchá jídla, toto patří mezi ně! :)
Zdravě a chutně /07.03.13
Jednoduché květákové knedlíčky

Jednoduché květákové knedlíčky

Kdo má rád, může do polévky přidat také trochu kmínu.

Vladimír Bruna, Praha

Zdravě a chutně /21.04.15
Zelenina na víně

Zelenina na víně

Výborná ke grilovanému masu.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /24.09.15
Osvěžující salát s jablky

Osvěžující salát s jablky

Je vhodný především pro zimní období.

Zlata Komondiová, Praha

Zdravě a chutně /29.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu