Reklama
Celozrnné rohlíky
Fotogalerie:

Celozrnné rohlíky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Výborné, křehoučké a za pár korun.
Marie Geislerová,
Police nad Metují

Ingredience

  • 200 g pšeničné otruby
  • 400 g mouka hladká
  • 120 g sádlo
  • 50 g hera
  • 2 vejce
  • 2 lžičky sůl
  • špetka kmín
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 1 kostka cukr krupice
  • 30 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Ze všech surovin zaděláme těsto a necháme ho asi jednu hodinu kynout.
  2. Poté rozdělíme na pět dílů, rozválíme a tence pomažeme rozpuštěným sádlem. Každý díl rozdělíme na 8 kusů, volně srolujeme.
  3. Rohlíky poklademe na plech, na kterém je necháme ještě chvíli kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovesné karbanátky s těstovinovým salátem

Ovesné karbanátky s těstovinovým salátem

Spoustu vitaminů, vlákniny a dalších látek ti dodá tato pochoutka. Hana Kupková, ...
Zdravě a chutně /23.07.10
Bazalkový  losos

Bazalkový losos

Losos je křehký, nemusí se marinovat dlouho.

Svatava Hrčková, Vsetín

Zdravě a chutně /19.11.16
Rizoto s červenou řepou

Rizoto s červenou řepou

Nikola Výrová, Krnov

Zdravě a chutně /09.02.20
Cuketový guláš se zeleninou

Cuketový guláš se zeleninou

Každý muž si ho zvládne připravit sám.
Petr Novák, Uherské Hradiště
Zdravě a chutně /27.05.10
Losos s černou čočkou

Losos s černou čočkou

Černá čočka se k rybě hodí nejlépe. Je drobnější a má zajímavou zemitou chuť.

...

Zdravě a chutně /13.04.16
Cuketa plněná mletým masem a kroupami

Cuketa plněná mletým masem a kroupami

Výborná je ohřívaná s chlebem. Jako přílohu můžeš dát i brambory.
...
Zdravě a chutně /08.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu