Reklama
Celozrnné pečivo
Fotogalerie:

Celozrnné pečivo

Vendula Vrbová

Pivín
Jsou ideální jako příloha nebo svačinka.
Vendula Vrbová, Pivín

Ingredience

  • 100 g mouka hladká
  • 200 ml smetana
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1 vejce
  • 1 droždí
  • 1 lžička sůl
  • 250 ml valžná voda
  • 50 g semínka lňená
  • 50 g semínka slunečnicová
  • 400 g mouka celozrnná

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouky a všechny ostatní přísady kromě vejce a malé části semínek promícháme v míse a vařečkou vypracujeme hladké těsto‚ které necháme 15 minut kynout. Pak ho znovu propracujeme a necháme další 3/4 hodiny kynout. Z těsta pak vyrábíme různé housky‚ rohlíčky‚ pletýnky apod.‚ potřeme je rozšlehaným vejcem‚ posypeme semínky a upečeme v předehřáté troubě.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí paličky na mrkvi a pórku

Kuřecí paličky na mrkvi a pórku

Stejným způsobem lze připravit i vepřové plecko. Andrea Jurášková, Jihlava...
Zdravě a chutně /19.05.17
Kedlubnový salát s mrkví

Kedlubnový salát s mrkví

Krenexu můžeš dát i víc, salát bude ostrý.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /09.03.16
Zamilované rizoto

Zamilované rizoto

Srdíčko z kečupu udělá jídlo ještě chutnějším.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /04.05.11
Avokádová pomazánka

Avokádová pomazánka

Hodí se jako pikantní lehká večeře.
Dagmar Vašáková, Hodonín
Zdravě a chutně /19.10.10
Fazolové brownies

Fazolové brownies

Alena Stiblanová, Skorkov

Zdravě a chutně /02.03.19
Gratinované brambory

Gratinované brambory

Takhle je dělám, když jsem na chalupě.

Jana Morávková, Brno

Zdravě a chutně /21.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu