Reklama
Celozrnné pečivo
Fotogalerie:

Celozrnné pečivo

Vendula Vrbová

Pivín
Jsou ideální jako příloha nebo svačinka.
Vendula Vrbová, Pivín

Ingredience

  • 100 g mouka hladká
  • 200 ml smetana
  • 1 lžička cukr krupice
  • 1 vejce
  • 1 droždí
  • 1 lžička sůl
  • 250 ml valžná voda
  • 50 g semínka lňená
  • 50 g semínka slunečnicová
  • 400 g mouka celozrnná

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouky a všechny ostatní přísady kromě vejce a malé části semínek promícháme v míse a vařečkou vypracujeme hladké těsto‚ které necháme 15 minut kynout. Pak ho znovu propracujeme a necháme další 3/4 hodiny kynout. Z těsta pak vyrábíme různé housky‚ rohlíčky‚ pletýnky apod.‚ potřeme je rozšlehaným vejcem‚ posypeme semínky a upečeme v předehřáté troubě.

Pošli recept! 2/2008 (16.1.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polenta se sušenými rajčaty

Polenta se sušenými rajčaty

Připravit polentu není nic složitého. Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /11.01.15
Jemný zapékaný chřest

Jemný zapékaný chřest

Připravuji jej jako slavnostní předkrm.

Miroslava Sládková, Mariánské Lázně

Zdravě a chutně /02.04.17
Domácí lučina s celozrnným pečivem a pažitkou

Domácí lučina s celozrnným pečivem a pažitkou

Pomazánka se zeleninou přijde vhod třeba jako lehká svačinka.


Lída Guk, Pelhřimov

...
Zdravě a chutně /03.04.17
Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka

Pro ty, kteří dávají přednost zdravé výživě.

Anna Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /18.02.14
Pangasius na karí

Pangasius na karí

Dej si šťavnatou rybu v pikantní omáčce.
Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Zdravě a chutně /14.10.11
Masová směs bez masa

Masová směs bez masa

Dospělým strávníkům přidej chilli koření.
Aneta Sládková,
Třemošnice
Zdravě a chutně /29.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu