Reklama
Celozrnné muffinky
Fotogalerie:

Celozrnné muffinky

Kateřina Maršíková

Dobruška

Sladká pochoutka ze zdravých surovin.

Kateřina Maršíková, Dobruška

Ingredience

  • 300 g bílý jogurt
  • 4 lžíce olej
  • 1 vejce
  • 150 g polohrubá mouka
  • 150 g špaldová mouka
  • 90 g třtinový cukr
  • 1 kypřicí prášek
  • 50 g hořká čokoláda
  • dle chuti semínka, vločky, rozinky, oříšky apod.

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve smícháme jogurt s olejem a vejcem. V jiné míse smícháme oba druhy mouky s cukrem a práškem do pečiva. Sypkou směs postupně vmícháme do jogurtové, mělo by vzniknout celkem tuhé těsto.

  2. Vmícháme nasekanou čokoládu, oříšky, rozinky, semínka apod. Naplníme košíčky či důkladně vymazanou formu těstem asi do 3/4.

  3. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.

Pošli recept! 2/2014 (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Podzimní salát

Podzimní salát

Tato osvěžující dobrota nedá mnoho práce a navíc prospěje tvému zdraví. Milena ...
Zdravě a chutně /25.01.14
Salát z bylinek a ostružin

Salát z bylinek a ostružin

Proč nevyužít darů, které příroda nabízí.

Klára Lešecká, Prachatice

Zdravě a chutně /05.08.17
Zeleninové soté s čočkou

Zeleninové soté s čočkou

Soté je kombinací smažení a dušení, připravuje se s minimálním množstvím ...

Zdravě a chutně /21.11.15
Salát „Tajemství“

Salát „Tajemství“

Neboj se a vyzkoušej můj neobvyklý salát.
Irena Ivanová, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /09.07.12
Pečené zelí

Pečené zelí

Kdo ho ochutnal, ten si liboval.
Jiřina Pujarová, Klatovy
Zdravě a chutně /02.02.10
Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Italská kuchyně patří k mým nejoblíbenějším. Lasagne zvládne opravdu každý.
Olga ...
Zdravě a chutně /12.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu