Reklama
Celozrnné knedlíky po balkánsku
Fotogalerie:

Celozrnné knedlíky po balkánsku

Jarmila Vaňková

Plzeň

I vegetariáni si mohou pochutnat.

Jarmila Vaňková, Plzeň

Ingredience

  • Těsto:
  • 5 ks brambory vařené ve slupce
  • 1 vejce
  • 1 lžička sůl
  • celozrnná mouka dle potřeby
  • Náplň:
  • 1 červená cibule
  • 2 papriky
  • kousek mladé cukety
  • 2 stroužky česnek
  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 lžíce koření adžika
  • hrst dýňových semínek
  • sůl dle chuti
  • K podávání:
  • 100 g balkánský sýr
  • 1 listový salát
  • olivový olej dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu nakrájíme na menší kostičky, česnek na plátky. Na olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli s česnekem, přidáme adžiku, semínka a sůl, chvilku opékáme. Přisypeme ostatní zeleninu a pak dusíme přikryté pokličkou asi 10 minut, můžeme trochu podlít. Směs necháme zchladnout, přebytečnou vodu slijeme.

  2. Uvařené studené brambory nastrouháme, smícháme s vejcem a solí. Přisypáváme mouku dle potřeby a hněteme, dokud se těsto nepřestane lepit (množství mouky závisí na její savosti a na velikosti brambor). Z těsta krájíme větší kousky, plníme zeleninovou směsí a dáme ihned vařit asi na 5 minut do vroucí vody – dokud knedlíky nevyplavou.

  3. Hotové knedlíky zdobíme strouhaným balkánským sýrem a listovým salátem, dle chuti pokapeme olivovým olejem, případně posypeme zbylou zeleninovou směsí.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerové lasagne

Celerové lasagne

Podle receptu Magdy Císařové z Kroměříže
Zdravě a chutně /24.06.19
Barevné minisendviče s rajčátky

Barevné minisendviče s rajčátky

Mám čtyři sourozence, z nichž každý má svou vlastní velkou rodinu, a navíc ...
Zdravě a chutně /06.10.12
Roláda z pečené červené řepy

Roláda z pečené červené řepy

Náplň přizpůsob vlastním chutím.

Mirka Šťastná, Mníšek pod Brdy

Zdravě a chutně /06.02.16
Nakládané sýry

Nakládané sýry

Proč si neudělat tuto pochoutku doma.
Petr Beran, Ivančice
Zdravě a chutně /15.12.08
Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko

Zdravě a chutně /16.08.18
Červená čočka se zeleninou a kuřecím plátkem

Červená čočka se zeleninou a kuřecím plátkem

Červená čočka je rychlá na přípravu a víte, že uděláte pro své tělo něco ...

Zdravě a chutně /27.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu