Reklama
Celozrnné knedlíky
Fotogalerie:

Celozrnné knedlíky

Květa Knauteová

Sezemice
Jíme zdravě, celozrnné knedle jsou výborné.
Květa Knauteová, Sezemice

Ingredience

  • 1 hrnek mouka celozrnná
  • 1 hrnek mouka kukuřičná hladká
  • 1/4 kostky droždí
  • 1 bílek
  • 1 hrnek mléko
  • 1 rohlík tmavý
  • špetka sůl
  • špetka cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Z vlažného mléka, špetky cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek, který necháme vzejít.
  2. V míse smícháme mouky, sůl, bílek, vzešlý kvásek a na kostičky nakrájený rohlík.
  3. Zpracujeme těsto (podle potřeby doplňujeme vlažnou vodou a pšeničnou moukou). Těsto necháme vykynout a pak z něj tvarujeme šišky. Vaříme je v páře nebo ve vodě asi 20 minut.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Canelloni se třemi druhy sýrů a mangoldem

Canelloni se třemi druhy sýrů a mangoldem

Pokud neseženeš mangold, použij čerstvý špenát.
Zdravě a chutně /20.09.17
Celozrnné knedlíky

Celozrnné knedlíky

Jsou tmavší a hutnější, ale mnohem zdravější.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Zdravě a chutně /27.09.11
Pečený medový salát

Pečený medový salát

Recept jsem si přivezla z dovolené a zeleninka je opravdu skvělá.

Karolína ...

Zdravě a chutně /17.04.14
Čerstvé rýžové závitky

Čerstvé rýžové závitky

Dana Přibylová, Praha

Zdravě a chutně /30.01.18
Vanilková šarlota s ananasem

Vanilková šarlota s ananasem

Hodí se zejména pro slavnostnější chvíle.

Monika Sýkorová, Neratovice

Zdravě a chutně /29.06.16
Celerový salát s vejci a kuřecím masem

Celerový salát s vejci a kuřecím masem

Pokud vynecháš kuřecí maso, můžeš si na salátu pochutnat i v období půstu.


Adéla ...

Zdravě a chutně /27.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu