Reklama
Celozrnné knedlíky
Fotogalerie:

Celozrnné knedlíky

Jaroslava Skoumalová

Třebíč
Jsou tmavší a hutnější, ale mnohem zdravější.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč

Ingredience

  • 500 g mouka celozrnná hladká
  • 500 g mouka polohrubá
  • 3 vejce
  • špetka sůl
  • 5 rohlíky
  • 1 prášek do pečiva
  • dle potřeby voda

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouky, sůl a kypřicí prášek. Vše dobře promícháme. Přidáme celá vejce a tolik vody, aby se utvořilo hustší těsto. Pak přisypeme na kostky nakrájené rohlíky. Všechno znovu dobře promícháme a namočenýma rukama tvoříme podlouhlé knedlíky (6–8).
  2. Vkládáme je do vroucí vody, vaříme je 30–40 minut. Během vaření je otáčíme. Jsou výživnější a budeš mít dobrý pocit, že něco děláš pro své zdraví.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněný lilek

Plněný lilek

Jakmile se na jaře objeví v obchodě lilek za rozumnou cenu, dělám ho co ...
Zdravě a chutně /14.07.15
Pohanka s cibulkou a brynzou

Pohanka s cibulkou a brynzou

Recept jako od bači ze salaše.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Zdravě a chutně /26.03.14
Smažené celerové řízečky

Smažené celerové řízečky

Dočetla jsem se, že při pravidelné konzumaci celeru se prokazatelně zvyšuje sexuální ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Letní kuřecí salát

Letní kuřecí salát

Je vážně výborný, zachutná ti jako mně.
Renáta Kubálková, Městečko Trnávka
Zdravě a chutně /05.12.08
Cuketový salát s hlívou

Cuketový salát s hlívou

Večeře, která tě nezahltí kaloriemi.
Pavel Lukáš, Kroměříž
Zdravě a chutně /26.03.12
Lilek na karí

Lilek na karí

Oblíbené jídlo naší rodiny zvládne každý.
Lenka Zelinková,
Roztoky u Prahy
Zdravě a chutně /29.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu