Reklama
Celozrnné cookies
Fotogalerie:

Celozrnné cookies

Tereza Mrowiecová

Karviná
Upeč si zdravé mlsání k odpolednímu čaji!
Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 100 g ovoce sušené
  • 250 g rozinky
  • 250 g máslo
  • 1 kg mouka celozrnná
  • 200 g kokos strouhaný
  • 100 g semínka slunečnicová
  • 100 g oříšky lískové
  • 800 ml mléko
  • 150 g cukr krupice
  • trocha badyán
  • trocha muškátový oříšek
  • trocha zázvor
  • trocha skořice
  • trocha olej

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Sušené ovoce a rozinky nakrájíme a přidáme s ostatními surovinami k rozehřátému máslu. Uhněteme těsto a necháme ho odležet.
  2. Na vymaštěný plech klademe lžící těsto, rozmáčkneme na kolečka o průměru asi 6 cm a silná asi 1/2–1 cm. Pečeme v troubě při 190 °C dozlatova asi 20–30 minut.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákový salát

Květákový salát

Je velká škoda, když květák pouze smažíme. Existuje přece mnoho jiných zajímavých ...
Zdravě a chutně /07.03.13
Vdolečky – řepáčky

Vdolečky – řepáčky

Moje maminka z řepy kdysi dělala i sirup.
Jaroslava Skoumalová, Třebíč
Zdravě a chutně /21.01.10
Vaječné karbanátky

Vaječné karbanátky

Je to trochu neobvyklý recept, ale myslím si, že stojí za to ho vyzkoušet.Určitě si...
Zdravě a chutně /27.10.12
Losos s hříbkovou omáčkou

Losos s hříbkovou omáčkou

Lososa, ale i jiné ryby, je důležité nejdřív opékat na straně s kůží.

Dana ...

Zdravě a chutně /21.09.17
Salát z hlávky zelí

Salát z hlávky zelí

Čerstvé zelí vyladí jeřabiny, jablka a ořechy.
Věra Řiháková, Brno
Zdravě a chutně /06.03.09
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu