Mám ráda, když je vrstva těsta tenká.
Martina Dostálková, Uherské Hradiště
Ingredience
- Těsto:
- 100 ml vlažná voda (i víc dle potřeby)
- špetka cukru
- 1/4 kostky droždí
- 300 g celozrnná pšeničná mouka
- 50 g hladká mouka
- 1 lžička sůl
- 1 lžička olivový olej
- Na obložení:
- na potření korpusu rajčatová šťáva
- 100 g kuřecí šunka
- 100 g moravská uzená kýta
- 1 cibule
- 3-4 žampiony
- 2 zelené papriky
- 1 plechovka kukuřice
- 150 g sýr Krolewski light
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ze 100 ml vlažné vody, špetky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mezitím smícháme obě mouky, sůl, přidáme olej a kvásek.
-
Těsto dobře propracujeme a necháme 30–40 minut kynout. Vykynuté těsto rozválíme na zhruba 3 mm tenké pláty a dortovou formou vytlačíme do těsta šablonu, kterou obřízneme a placku dáme na plech s pečicím papírem. Pizzu bohatě obložíme. Postupujeme rychle, těsto stále pracuje. Pečeme při 200 °C 10–15 minut.