Reklama
Celerový salát s vejci a kuřecím masem
Fotogalerie:

Celerový salát s vejci a kuřecím masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud vynecháš kuřecí maso, můžeš si na salátu pochutnat i v období půstu.


Adéla Hukalová, Nymburk

Ingredience

  • 1 celer
  • 50 ml octa
  • 150 g kuřecího masa
  • podle potřeby sůl
  • 1 červená cibulka
  • 2 stonky řápíkatého celeru
  • 5 ředkviček
  • 1 jablko
  • 2 vejce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 80 g sójové majonézy nebo jogurtu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, přidáme ocet a povaříme 7 minut. Slijeme přes síto a necháme vychladnout.

  2. krok2

    Kuřecí maso uvaříme v osolené vodě doměkka a také necháme vychladnout, pak nakrájíme. Červenou cibulku, řapíkatý celer a ředkvičky nakrájíme na malé kousky.

  3. krok3

    Vše smícháme ve větší míse, přidáme nahrubo nastrouhané jablko a vejce, osolíme a ochutíme citronovou šťávou podle potřeby. Nakonec vmícháme sójovou majonézu, případně bílý jogurt. Salát ozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s celozrnným pečivem.

Tip redakce

Do zadělávací nádoby z domácí pekárny nalijeme 350 ml mléka, 3 lžíce oleje, 1 lžíci octa, přidáme 100 g pšeničné tmavé chlebové mouky,  200 g pšeničné celozrnné mouky a 200 g žitné celozrnné mouky. K jednomu kraji dáme 1 lžičku krupicového cukru s 21 g droždí, ke druhému kraji dáme 1,5 lžičky kmínu a 1 lžičku soli. Nádobu dáme do pekárny a zapneme na program ‚‚celozrnný‘‘. Do směsi přidáme různá semínka (slunečnici, lněné semínko apod.) podle vlastní chuti.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Srdíčkové rizoto

Srdíčkové rizoto

Rýži miluju ve všech úpravách, ale nejraději mám srdíčkové rizoto. Ivana Bínová, ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Losos na limetkách

Losos na limetkách

Velmi lehké a zdravé jídlo.

Dana Hermanová, Strašice

Zdravě a chutně /24.04.12
Kedlubnová rychlovka

Kedlubnová rychlovka

Hodí se třeba jako lehká večeře.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /24.03.15
Cukety s masovou směsí

Cukety s masovou směsí

Podle receptu

Věry Stachové z Jičína

Zdravě a chutně /24.06.19
Pohanková polévka

Pohanková polévka

Obsahuje rutin, který je dobrý na cévy.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /15.04.16
Jahelník s brusinkami

Jahelník s brusinkami

Brusinky jsou velmi zdravé, plné vitaminů.
Alexandra Hynková, Praha
Zdravě a chutně /22.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu