Reklama
Celerový salát s vejci a kuřecím masem
Fotogalerie:

Celerový salát s vejci a kuřecím masem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud vynecháš kuřecí maso, můžeš si na salátu pochutnat i v období půstu.


Adéla Hukalová, Nymburk

Ingredience

  • 1 celer
  • 50 ml octa
  • 150 g kuřecího masa
  • podle potřeby sůl
  • 1 červená cibulka
  • 2 stonky řápíkatého celeru
  • 5 ředkviček
  • 1 jablko
  • 2 vejce
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 80 g sójové majonézy nebo jogurtu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Vložíme do kastrůlku, zalijeme vodou, přidáme ocet a povaříme 7 minut. Slijeme přes síto a necháme vychladnout.

  2. krok2

    Kuřecí maso uvaříme v osolené vodě doměkka a také necháme vychladnout, pak nakrájíme. Červenou cibulku, řapíkatý celer a ředkvičky nakrájíme na malé kousky.

  3. krok3

    Vše smícháme ve větší míse, přidáme nahrubo nastrouhané jablko a vejce, osolíme a ochutíme citronovou šťávou podle potřeby. Nakonec vmícháme sójovou majonézu, případně bílý jogurt. Salát ozdobíme čerstvou zeleninou a podáváme s celozrnným pečivem.

Tip redakce

Do zadělávací nádoby z domácí pekárny nalijeme 350 ml mléka, 3 lžíce oleje, 1 lžíci octa, přidáme 100 g pšeničné tmavé chlebové mouky,  200 g pšeničné celozrnné mouky a 200 g žitné celozrnné mouky. K jednomu kraji dáme 1 lžičku krupicového cukru s 21 g droždí, ke druhému kraji dáme 1,5 lžičky kmínu a 1 lžičku soli. Nádobu dáme do pekárny a zapneme na program ‚‚celozrnný‘‘. Do směsi přidáme různá semínka (slunečnici, lněné semínko apod.) podle vlastní chuti.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krémová  cuketová  polévka

Krémová cuketová polévka

Pokud máš otevřené bílé víno, přidej kapku. Gabriela Jílková, Polička
Zdravě a chutně /25.10.16
Citronový pstruh

Citronový pstruh

Dobrý jak na ohni, tak na plotně.

Anita Vaverková, Broumov

Zdravě a chutně /15.05.12
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Výtečný jednoduchý oběd.
Alena Kučerová, Štěpánkovice
Zdravě a chutně /14.04.12
Ovocné jáhly

Ovocné jáhly

Jáhly moje dcera miluje, proto v naší kuchyni nikdy nechybí.
Zdena Plachá, Chrudim...
Zdravě a chutně /24.07.09
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Výborný jako příloha třeba ke grilovanému masíčku
Zdravě a chutně /10.06.12
Nadívaná rajčata

Nadívaná rajčata

Zdravá a lehká jídla si neumím představit bez rajčat. A tahle jsou velká ...
Zdravě a chutně /16.01.12
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama