Reklama
Celerový salát
Fotogalerie:

Celerový salát

Majka Kratinová

Teplice

Čerstvá zelenina a ovoce obsahují spoustu důležitých vitaminů.

Majka Kratinová, Teplice

Ingredience

  • 250 g celer
  • 2 ks červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 2 zelená jablka
  • 5 lžic majonéza
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 lžíce med
  • trocha soli
  • pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Papriky omyjeme, zbavíme semínek a také nakrájíme na nudličky. Jablka omyjeme, zbavíme středu a nakrájíme nadrobno. Můžeme je pokapat citronem, aby během přípravy salátu nezhnědla.

  2. krok2

    Nudličky celeru a paprik asi 2 minuty restujeme na pánvi, potom je vyjmeme, prudce zchladíme studenou vodou a vodu necháme dobře okapat.
    Smetanu ušleháme dotuha a v misce smícháme s majonézou. Ochutíme medem, solí a pepřem podle chuti.

  3. krok3

    Celer, papriky a jablka smícháme a zalijeme připravenou zálivkou a dáme do lednice dobře vychladit. Před servírováním můžeme salát ozdobit vlašskými ořechy. Podáváme s oblíbeným druhem pečiva.

Tip redakce

Jestliže máš čerstvé hrušky (musí být zelené a tvrdé, ne žluté a přezrálé), můžeš jednu také přidat do salátu. Získá tak zase trochu jinou chuť.

Pošli recept! 11/2013 (7.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s rozinkami, ananasem a souvlaki

Salát s rozinkami, ananasem a souvlaki

Úžasná pochoutka, která neublíží postavě, je plná vitaminů a navíc  ...
Zdravě a chutně /29.02.16
Surimi kuskus

Surimi kuskus

Rychlé a jednoduché jídlo, obzvláště na večer.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /01.04.13
Špenátové rizoto se žampiony

Špenátové rizoto se žampiony

Nejenže tento pokrm moc pěkně na talíři vypadá, ale především báječně voní ...
Zdravě a chutně /25.04.13
Krémová  cuketová  polévka

Krémová cuketová polévka

Je velmi lahodná a jemná. 

Martina Taušová, Tasovice

Zdravě a chutně /09.10.16
Zeleninová rychlovka načerveno

Zeleninová rychlovka načerveno

Hořčičná semínka zlepšují trávení.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /27.11.14
Blanšírovaná kapusta s hranolky

Blanšírovaná kapusta s hranolky

Šťavnatá podzimní zelenina v netradiční úpravě.
Zdravě a chutně /01.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu