Ingredience
- 3 vejce vařená
- 2-3 lžíce majonéza
- 200 g salám drůbeží
- celer
- šťáva citrónová
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Celer očistíme, ale nekrájíme, necháme bulvu v celku. Vložíme ho do vroucí osolené vody a vaříme ho do změknutí. Do jiného hrnce dáme vařit vajíčka. Salám mezitím nakrájíme na malé kousky. Celer po uvaření necháme vychladnout. Potom ho nastrouháme na jemném struhadle, stejně tak i vajíčka. Nastrouhanou směs přelijeme citronovou šťávou. K celeru a vajíčkům přidáme nakrájený salám a tři lžíce tatarské omáčky nebo jogurtu. Salát nakonec dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvou křupavou houskou.