Reklama
Celerovo-nivové placičky
Fotogalerie:

Celerovo-nivové placičky

Kateřina Holečková

Litoměřice
Na to, abychom si opravdu pochutnali, nemusíme mít na stole každý den maso. Naopak, zelenina náš jídelníček příjemně odlehčí. Zkus tyto výborné placičky i ty!
Kateřina Holečková, Litoměřice

Ingredience

  • Placičky:
  • dle potřeby olej na smažení
  • 400 g celer
  • 2 brambory
  • 100 g niva
  • 2-3 lžíce mouka hladká
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 stroužek česnek
  • 1 vejce
  • Těstíčko:
  • špetka sůl
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • 2 lžíce mléko
  • 3 lžíce mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Celer uvaříme do poloměkka a po vychladnutí ho nastrouháme najemno. Syrové brambory a nivu nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a utřeme.
  2. krok2 Celer, brambory a nivu promícháme v míse společně s vejcem, moukou, česnekem, solí a pepřem. Z této směsi potom tvoříme placičky, které budeme obalovat v těstíčku.
  3. krok3 To připravíme z vejce, mouky, mléka a soli. Vidličkou ho vyšleháme do hladké hmoty bez hrudek. Placičky namočíme v těstíčku a poté obalujeme ve strouhance. Smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova.
  4. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

    TIP: 
    Do těstíčka musíme placičky namáčet rychle, jinak se nám začnou rozpadat.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s cuketou a tofu

Těstoviny s cuketou a tofu

Proč bychom měli jíst jen maso, když je spousta možností, jak dodat tělu potřebné ...
Zdravě a chutně /07.05.13
Žraločí steaky

Žraločí steaky

Mám v rodině dva rybáře, nachytají mnoho ryb, ale nejsou ochotni ty sladkovodní ...
Zdravě a chutně /24.10.08
Tofu po italsku

Tofu po italsku

Může posloužit jako antipasti, neboli předkrm, podávaný na opečeném chlebu.

Kateřina ...

Zdravě a chutně /18.02.13
Bramborový salát s bulgurem

Bramborový salát s bulgurem

S celozrnným chlebem chutná salát skutečně výtečně, ale je vhodný i jako příloha k ...
Zdravě a chutně /03.11.08
Zapečený kuskus s květákem

Zapečený kuskus s květákem

Jednoduché zeleninové jídlo, které je velice chutné, zasytí tě a hlavně po něm ...

Zdravě a chutně /27.02.14
Pečená zelenina s kuskusem

Pečená zelenina s kuskusem

Pokud je na pultech obchodu čerstvá zelenina, nikdy nezapomenu koupit pár kousků. ...
Zdravě a chutně /20.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu