Ingredience
- Placičky:
- dle potřeby olej na smažení
- 400 g celer
- 2 brambory
- 100 g niva
- 2-3 lžíce mouka hladká
- 1 vejce
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 stroužek česnek
- 1 vejce
- Těstíčko:
- špetka sůl
- dle potřeby strouhanka na obalování
- 2 lžíce mléko
- 3 lžíce mouka hladká
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Celer uvaříme do poloměkka a po vychladnutí ho nastrouháme najemno. Syrové brambory a nivu nastrouháme nahrubo. Česnek oloupeme a utřeme.
-
Celer, brambory a nivu promícháme v míse společně s vejcem, moukou, česnekem, solí a pepřem. Z této směsi potom tvoříme placičky, které budeme obalovat v těstíčku.
-
To připravíme z vejce, mouky, mléka a soli. Vidličkou ho vyšleháme do hladké hmoty bez hrudek. Placičky namočíme v těstíčku a poté obalujeme ve strouhance. Smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova.
-
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
TIP:
Do těstíčka musíme placičky namáčet rychle, jinak se nám začnou rozpadat.