Reklama
Celerové lasagne
Fotogalerie:

Celerové lasagne

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Magdy Císařové z Kroměříže

Ingredience

  • 2 celery
  • 6 klobás na grilování (bílá bavorská klobása)
  • šlehaná smetana
  • 5 lžic bílého vína
  • pepř, sůl
  • 1 lžíce hořčice
  • větší špetka tymiánu
  • máslo
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • trocha vývaru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Celer oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a chvíli povaříme ve slané vodě, pak jej propláchneme studenou vodou a dáme na ubrousek osušit.

  2. Z klobás stáhneme střívko a dáme je na chvíli na lžičku másla na pánev. Jakmile se zahřejí a vytvoří kaši, potřeme každý kousek celeru masovou kaší a naskládáme je po 3–5 kusech na sebe. Celerové lasagne skládáme do zapékací misky, poklademe je kousky másla a 10 minut zapečeme při 180 °C.

  3. Smetanu dáme vařit společně s tymiánem a vínem. Omáčku vaříme asi 3 minuty, pak ji dochutíme solí, pepřem a hořčicí. Zalijeme trochou vývaru a zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody. Krátce povaříme.

  4. Horké lasagne poléváme omáčkou, podáváme s bramborem, těstovinami nebo jen s opečenou bagetou.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zastřené vejce s mladým špenátem

Zastřené vejce s mladým špenátem

Svěží zeleň špenátových listů a žlutooranžová barva ...
Zdravě a chutně /12.05.13
Čínské nudle s tofu

Čínské nudle s tofu

Z tofu připrav pokrm, který zachutná všem.
Lenka Klinkorová, Písek
Zdravě a chutně /11.11.10
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
Jarní mrkvový koláč

Jarní mrkvový koláč

Je moc dobrý, peču ho poměrně často.

Barbora Žižková, Turnov

Zdravě a chutně /13.03.16
Nadívaný pstruh

Nadívaný pstruh

Kombinace jablek a žampionů se vůbec nemusíš bát, chutná skvěle.

Lucie Blahová, ...

Zdravě a chutně /26.01.13
Kuře s mrkví a hráškem

Kuře s mrkví a hráškem

Toto jídlo je jednoduché a velmi chutné. Ani po něm neztloustneš.
Kateřina ...
Zdravě a chutně /03.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu