Reklama
Celerová polévka se žampiony
Fotogalerie:

Celerová polévka se žampiony

Polévky zbožňujeme, o víkendu na stole nesmí chybět. Co se nesní k obědu, dáme si na večeři.
Julie Jeníčková, Brno

Ingredience

  • 4 lžíce máslo
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1,5 l voda
  • 1 kostka vývar hovězí
  • 150 g žampiony
  • 2 lžíce máslo
  • 1/2 celer
  • 1 stonek libeček
  • špetka muškátový oříšek
  • špetka kari
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1/2 svazku pažitka
  • na ozdobu petržel nať
  • dle potřeby chléb toustový

Doba přípravy

35 minut

Počet porcí

8

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Zpěníme 2 lžíce másla, zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku, kterou zalijeme 1,5l vody. Přidáme kostku drůbežího vývaru, libeček a necháme 10 minut povařit.  
  2. Zatím očistíme houby, pokrájíme je na tenké plátky a na zbylém másle osmažíme. Přidáme celer, který jsme najemno nastrouhali, a orestujeme asi 5 minut.
  3. Žampiony s celerem vhodíme do polévky a povaříme ještě asi 10 minut.
  4. Polévku okořeníme, rozmixujeme ponorným mixérem a přidáme nasekanou pažitku. Podáváme ji s osmaženým toastovým chlebem, zdobíme čerstvou petrželkou.

    TIP: Chuť celerové polévky skvěle doplníš přidáním trochy zakysané smetany.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička
Zdravě a chutně /20.03.19
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Skvělá, lehká večeře.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /16.01.14
Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Dušené kedlubny se zakysanou smetanou

Jarní zeleninu miluju a vymýšlím z ní různá nová jídla. Doporučuji vám můj pokrm z ...
Zdravě a chutně /03.05.13
Pangasius s rajčatovým květákem

Pangasius s rajčatovým květákem

Kombinace ryby a zeleniny nemá chybu.
Šárka Medáčková, Děčín
Zdravě a chutně /14.09.10
Vaječný aspik se zeleninou

Vaječný aspik se zeleninou

Čas od času podléhám různým časopisům a zkouším nové a moderní dietní ...
Zdravě a chutně /05.12.08
Zelenina na thajský způsob

Zelenina na thajský způsob

Zdravá a rychlá večeře za pár minut. Nejlépe chutná s rýží basmati.
Zdravě a chutně /16.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu