Reklama
Celerová polévka
Fotogalerie:

Celerová polévka

Dana Přibylová
Dana Přibylová
Sez. Ústí 2

Výtečný zeleninový krém.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Ingredience

  • 100 g celer
  • 150 g řapíkatý celer
  • 200 g brambory
  • 100 g cuketa
  • 1 cibule
  • 1 paprika zelená
  • 150 ml mléko
  • 1 l zeleninový vývar
  • dle chuti kmín, máslo, česnek, libeček , pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Ochutíme kmínem, solí a pepřem. Zalijeme vývarem.
  2. Po uvaření zeleniny polévku rozmixujeme, zjemníme mlékem a dochutíme česnekem, libečkem a pažitkou. Na talíři ozdobíme bylinkami a můžeme ozdobit krutony.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaná rajčata s lučinou

Grilovaná rajčata s lučinou

Zeleninu si pěstujeme sami a úroda bývá bohatá. Proto stále pátrám po nových ...
Zdravě a chutně /23.03.13
Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Špičky z chřestu si necháme na ozdobení hotového pokrmu.

Alena Rychlá, ...

Zdravě a chutně /14.05.16
Dušené zelí s těstovinami

Dušené zelí s těstovinami

Šunkofleky – to je taková naše klasika. Proč ale nezkusit připravit jejich zeleninovou ...
Zdravě a chutně /12.01.09
Celerové karbanátky s tofu

Celerové karbanátky s tofu

Také smažené dobrůtky mohou být zdravé.

Eva Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /28.03.13
Zapečená brokolice

Zapečená brokolice

Výtečný jednoduchý oběd.
Alena Kučerová, Štěpánkovice
Zdravě a chutně /14.04.12
Sváča pro mlsouna

Sváča pro mlsouna

Lucie Morávková, Břeclav

Zdravě a chutně /14.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu